Editörün Seçtikleri Ege'de yaz, Doğu'da kış

Ege'de yaz, Doğu'da kış

19.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege'de yaz, Doğu'da kış

Egede yaz, Doğuda kış


18.12.1999 Erzurum Isı: - 18 18. 12.1999 Bodrum Isı: + 27


       Doğu Anadolu Bölgesi'nde kendini hissettiren soğuk ve kar yağışı yaşamı felç ederken turistler, Bodrum Gümbet'e havanın 27, deniz suyu sıcaklığının 19 derece olmasından yararlanarak denize giriyor
       Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Bodrum'da mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde de süreceğini belirtti. Yağışın, geçen yıllara göre az olmasının sıcaklığın mevsim normalleri üzerine çıkmasında etkili olduğu belirtildi.
       Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Avrupa'da katıldıkları tüm fuarlarda, Bodrum'da kış aylarında da turizm yapılabileceğini anlattıklarını belirterek "Turizmciler olarak Bodrum'un dört mevsim güzelliğinden tam olarak yararlandığımızı söyleyemem. Bu eksikliğimizi gidermeye, turisti de bu güzelliklerden yararlandırmaya çalışıyoruz" dedi.
       Doğu Anadolu'da ise geç gelen karakış, köy yollarını kapattı. Akarsu ve göller donarken ev ve işyerlerindeki su sayaçları patladı.
       Balkanlar'dan gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu'da yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı yılbaşı öncesi yarım metreye ulaştı. Erzurum önceki gece sıfırın altında 18 dereceyle Türkiye'nin en soğuk kenti olurken yoğun kar yağışı, karayollarında etkili oldu. Tipi, buzlanma yüzünden ulaşım zaman zaman durma noktasına gelirken Karayolları ekipleri, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
       Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ulaşıma kapalı olan köy yollarında karla mücadelenin güçlükle sürdürüldüğünü bildirdi. Yetkililer, bölgede 500 köy yolunun ulaşıma kapandığını, yağışların devam etmesi halinde bu sayının artacağını söyledi.



Yazarlar