Sağlık Erkekte Görülen Cinsel Sorunlar Nelerdir? Erkeklerdeki Cinsel Problemler Nasıl Tedavi Edilir?

Erkekte Görülen Cinsel Sorunlar Nelerdir? Erkeklerdeki Cinsel Problemler Nasıl Tedavi Edilir?

06.03.2021 - 16:44 | Son Güncellenme:

Erkeklerde cinsel hayatta görülen birtakım problemler vardır. Erkekte cinsel sorunları önlemek için erken teşhis son derecede önemlidir. Erkeklerde görülen cinsel sorunlar eşler arasında da sorun oluşturmaktadır. Bu konu evlilikte cinsel hayatı da etkiler. Peki erkekte görülen cinsel sorunlar nelerdir? Erkeklerdeki cinsel problemler nasıl tedavi edilir? İşte erkeklerde görülen cinsel sorunlar ile ilgili tüm bilgiler.

Erkekte Görülen Cinsel Sorunlar Nelerdir Erkeklerdeki Cinsel Problemler Nasıl Tedavi Edilir

Erkeklerde cinsel hastalıklar birçok türde incelenmektedir. Erkeklerde cinsel hastalıklar genelde cinsel ilişki esnasında bulaşmaktadır. Ürologlar tarafından yapılan testler sonucu ortaya çıkan hastalıklardır.

Haberin Devamı

 Erkekte Görülen Cinsel Sorunlar Nelerdir?

 1) Penis Eğriliği

 Penis eğriliği erkeklerde en çok görülen cinsel sorunların başında gelmektedir. Cinsel problemlerden olan penis eğriliği için tedavi yöntemleri de geliştirilmiştir. Penis eğriliği cinsel hayatı etkilemektedir. Erkeklerde görülen penis eğriliği tedavisi genellikle hastalığın belirtilerine yönelik uygulanır.

 2) Bel Soğukluğu

 Bel soğukluğu erkeklerde en çok görülen cinsel hastalıklar arasındadır. Bel soğukluğu gonore olarak da tanımlanmaktadır. Cinsel ilişki yaşandıktan sonra genellikle 1 hafta sonra ortaya çıkan bir hastalıktır. Bel soğukluğu ile birlikte idrar yolu enfeksiyon ortaya çıkmaktadır.

 3) Frengi

 Frengi hastalığı da cinsel yolla buluşan hastalıklar arasında yer almaktadır. Erkeklerde görülen bir diğer hastalık olan frengi hastalığı 4 evreden oluşan bir hastalıktır. Frengi hastalığı cinsel birliktelikten yaklaşık 90 gün sonra ortaya çıkar. Erken teşhis bu hastalığın tedavisinde oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

 4) Prostat

 Erkeklerde belirli bir yaştan itibaren en çok görülen hastalıklar arasında prostat gelmektedir. Prostat hastalığında erken tanı son derecede önemlidir. Erken teşhis sonucunda prostat hastalığında tedavide başarı oranı oldukça yüksektir.

 Erkeklerdeki Cinsel Problemler Nasıl Tedavi Edilir?

 1) İlaç Tedavisi

 Erkeklerde cinsel hastalıklar için en çok tercih edilen tedavi seçenekleri arasında ilaç tedavisi gelmektedir. İlaç tedavisi ile birlikte cinsel hastalıklar tedavi edilmektedir.

 2) Aşı

 Cinsel yollarla bulaşan hastalıklar için en çok tercih edilen tedavi seçenekleri arasında aşılanma gelmektedir. Aşı ile birlikte bulaşıcı cinsel hastalıklarından korunur.

 3) Cerrahi

 Cerrahi tedavi de yine kullanılan tedavi seçenekleri arasındadır. Cerrahi tedavi ile birlikte erkeklerde penis hastalıkları yine tedavi edilir.

 

Yazarlar