Cilt Bakımı Ezgi Doğan'dan soğuk havalar için bakım tavsiyeleri

Ezgi Doğan'dan soğuk havalar için bakım tavsiyeleri

02.03.2021 - 12:36 | Son Güncellenme:

Kişisel bakım her mevsime özgü değişkenlik gösterse de en fazla bakım kış aylarında oluyor. Güzellik direktörü Ezgi Doğan, kış ayları için bakım tavsiyelerinde bulundu.

Ezgi Doğandan soğuk havalar için bakım tavsiyeleri

Her mevsimin kendi bağlamında özellikleri vardır. Yaz ayları D vitamini için en bereketli zaman dilimini kapsarken bahar ayları tatlı bir esinti vermektedir. Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmaya çalıştığımız gibi her mevsimin korunacak yanları mevcut bulunmaktadır. Bu bağlamda kış ayları biraz daha sert ve soğuk yaşanması nedeni ile dikkat çekmektedir. Kişisel bakım neticesinde her mevsimin farklı getirisi olsa da en fazla bakımı kış ayları zorunlu tutuyor. Ezgi Doğan, kış ayları için bakım tavsiyelerini paylaştı.

Haberin Devamı

Ezgi Doğan şu tavsiyelerde bulundu:

Ezgi Doğandan soğuk havalar için bakım tavsiyeleri

•Kış ayları için diğer aylara oranla biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Çünkü kışın soğuk ve kuru havası, cilt özelliğini oldukça olumsuz etkilemektedir. Bu nedenden dolayı yaz aylarında yapılan bakımdan biraz daha fazlasını kış ayları için yapmakta fayda vardır.

•Kış ayları için alınacak olan cilt bakım ürünleri seçerken oldukça dikkatli ve titiz davranın. Örneğin bir giysi alırken yazın ince kumaştan, kışın kalın kumaştan olmasına dikkat ettiğiniz gibi bakım ürünlerinin de özelliklerine ve uygulanabileceği mevsimsel durumlarına dikkat etmek son derece önemlidir.

•Ellerinizi ihmal etmeyin. Soğuk ve kuru havalarda en çabuk etkilenen yerimiz ellerimiz olmaktadır. Kuru havaya bağlı olarak çatlamalar ve akabinde deri yüzeyinde kanamalar meydana gelebilmektedir. Dışarıya çıkmadan önce ellerinize bakım kreminizi sürün ve çantanızda mutlaka el kreminiz bulunsun. Aynı şekilde dudaklarınız içinde aynı bakım gereklidir.

•Her dönemin vazgeçilmez aksesuarı olan parfümlerinizi cildinize değil elbiselerinize sıkın.

•Kuru bir cilt tipine sahipseniz alkol içeren tonikler kullanmayın.

•Kış ayları sık sık duş alın. Duş jeli yerine duş kremi ya da duş yapı kullanabilirsiniz. Böylelikle kışın daha nemli bir çilde sahip olabilirsiniz. Duş sonrasında cildinize nemlendirici krem sürerek cilt bakımınızı tamamlayın.

•Kış ayları da vücudumuzun su ihtiyacı olduğundan dolayı bol bol su için. Ayrıca Omega-3 takviyesi de cildimiz için oldukça önemlidir. Bu bağlamda somon ve ceviz yemenizi öneririm.

Haberin Devamı

 

Yazarlar