Yaşam Fidye çetesinin işadamı listesi

Fidye çetesinin işadamı listesi

11.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hatay’ın İskenderun ilçesinde müteahhit İzzettin Orhan’ı (50) 7 ay önce fidye için kaçıran, öldürdükten sonra da Ankara’nın Mühye köyüne gömen çetenin ‘tefeci-faizci listesi’ yaptığı, hedefinde çok sayıda işadamı olduğu ortaya çıktı.

Fidye çetesinin işadamı listesi


Polis, 25 Haziran 2009’da kaybolan, müteahhitliğin yanında tefecilik de yaptığı ileri sürülen Orhan’ın kaçırılmasını planladığı ve çete lideri olduğu öne sürülen otoparkçı Ali Güner ile taşeron olarak olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Trabzonlu Enver Ocak’a ulaştı. Operasyon sonucu tutuklananların sayısı 22’yi buldu. Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Ali Güner’in annesi Dudu Güner, oğlunun tutuklanmasının ardından kalp krizi geçirerek öldü.

1 milyon dolar istendi
Sanıkların ifadelerinden, Trabzon’dan getirtilen 5 kişilik kar maskeli grup tarafından kaçırılan Orhan’a, Osmaniye’de bir bağ evinde kızgın demirle işkence edilerek 1 milyon dolar fidye istendiği anlaşıldı. İki gün boyunca elleri ve ayakları bağlı, ağzı bant-lı olarak tutulup Ankara’ya götürülen Orhan’ın öldüğünü fark eden çete üyelerinin işadamını Mühye köyü yakınlarına gömdüğü ortaya çıktı.

Çok sayıda isim var
Olayda araba ve para temin ettiğini kabul eden Ahmet Bayram Batan, Ocak’ın kendisine Halen cezaevinde olan Alaattin Çakıcı’nın sağ kolu olduğunu ve İskenderun’da kaç tane faizci-tefeci olduğuna dair bilgi istediğini, Orhan başta olmak üzere M.T ve H.Ç. ile birlikte çok sayıda işadamının ismini verdiğini söyledi.

Yazarlar