Yaşam Fidye için yenge katili oldular!

Fidye için yenge katili oldular!

22.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da işadamı Nurettin Gület’in eşi fidyeciler tarafından kaçırıldı. 400 bin lira isteyen zanlılar parayı alamayınca Gülhanım Gület’i boğarak öldürdü. Zanlıların arasında Gület’in yeğeni de var

Fidye için yenge katili oldular

İşadamı Nurettin Gület’in yeğeninin de aralarında bulunduğu şüpheliler, fidye amacıyla kaçırdıkları yengelerini boğarak öldürdüler. İşadamının evindeki ziynet eşyaları, parası ve kredi kartını alan şüpheliler, kendilerine vermek için ancak 50 bin TL bulabilen Gület’in yaptığı ihbar üzerine güvenlik güçlerinin operasyonuyla yakalandı.
İddiaya göre, 14 Ekim’de jandarmaya şikâyette bulunan Gület, Eyüp Mimarsinan Mahallesi’ndeki evlerine 8 Ekim’de saat 22.00 sıralarında gelen kişilerin, sprey sıkarak kendisini etkisiz hale getirip, eşi ile 13 yaşındaki kızı M.G.’nin ellerini arkadan plastik kelepçe ile bağladığını söyledi. İşadamı, şüphelilerin, evdeki 12 bin 400 lira, 2500 dolar, 600 avro, 5 altın bilezik, 6 çeyrek altını aldıklarını, kredi kartının içini boşalttıklarını, otomobilini gasp ettiklerini belirtti. Eşi ve kızını 9 Ekim’de Kuştepe’deki bir evde tutulduğunu da kaydeden işadamı, fidyecilerin, kendisinden 400 bin TL istediğini kaydetti.

Cesedi bagaja bırakılmış
Gület, fidyecilerin, parayı bulamaması halinde eşini öldüreceklerini söylediğini bildirdi. Ortağından 50 bin TL bulduğunu kaydeden Gület, fidyecilerin, geri kalan parayı da istemeleri üzerine jandarmaya başvurmak zorunda kaldığını anlattı.
İhbar üzerine harekete geçen ekipler, şüpheli olarak belirledikleri Gület’in yeğeni Ayhan Gület ve kardeşinin damadı Ferdi Rençber’i yakalarken, kardeşi Nezir Rençber’in de aranmasına başlandı. Jandarmanın ulaştığı sevgilisi S.K., Nezir Rençber’in, Adana’ya gittiğini söyledi. Bu ilde yakalanan Rençber’in üzerinden 52 bin TL para çıktı.
Rençber, Gülhanım Gület’i öldürdüklerini itiraf ederek cesedinin de İstanbul’da Zincirlikuyu’da terk ettikleri otomobilin içinde olduğunu söyledi. Söz konusu adreste arama yapan polis, kadının cesedini Kırgülü Sokak’ta park halindeki eşinin şirketine ait otomobilin arka koltuğunda çarşafa sarılı buldu.
Ceset savcının yaptığı incelemeden sonra adli tıp kurumuna kaldırıldı. Ayhan Gület ile Ferdi Rençber çıkarıldığı makemece tutuklandı. Nezir Rençber’in sorgusu ise sürüyor. Ferdi Rençber’in annesi A.R. ile S.K.’nın ifadesin alındı.

Yazarlar