Su, sirke, tuz
İlk olarak yarım su bardağı su ve sirkeyi, bir yemek kaşığı tuz ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı mikrodalgaya uyumlu bir kabın içine koyun. Bu kabı, hava geçiren delikli bir kapakla kapatmanız gerekiyor. Eğer böyle bir kapağa sahip değilseniz, alüminyum folyo kullanarak istediğiniz ölçüde bir kapak hazırlamanız da mümkündür. Delikli kapağı olan kabı, içindeki karışımla beraber fırının içine koyun ve maksimum güçte 5 dakika boyunca çalıştırın. Karışımdan çıkan buharlar fırının iç kısmında bulunan kurumuş yağları çözecektir. 5 dakika geçtikten sonra, fırın hala kapalı haldeyken bir 10 dakika kadar daha bekleyin. Bu süre geçtikten sonra fırını açın ve nemli bir bezle fırının içini düzgünce temizleyin.