Dikkat edilmesi gerekenler
Tüm bitkisel yağlar aynı tarif için uygun değildir.Farklı doymuş ve doymamış yağ içerikleri nedeniyle, her bir yağ farklı bir pişirme yöntemi ve gıda hazırlama tekniği için tercih edilir. Bu nedenle, her yemeği hazırlamak için aynı yağı kullanmaktan kaçınılması önerilir. İdeal olarak, yukarıda belirttiğimiz özelliklerine ve yüksek sıcaklıklara toleransına bağlı olarak her yiyecek için en uygun yağı kullanın.
Kuşkusuz, zeytinyağı en çok yönlü bitkisel yağdır. Yiyecekleri sotelemek ve soğuk soslar, salata sosları, mayonez ve sıcak soslar için kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, yiyecekleri zeytin yağı ile kızartmanız önerilmez.
Bu arada, bitkisel yağlar ve kanola yağı, yağın yüksek sıcaklıklara maruz kalmasını içermeyen yemeklerin hazırlanışında önerilir, çünkü aşırı ısınma özelliklerini değiştirebilir.