Dekorasyon Gardırobunuz için yenilik zamanı

Gardırobunuz için yenilik zamanı

30.03.2017 - 15:39 | Son Güncellenme:

Gardırobunuzun içini yeniliyerek daha kullanışlı hale getirmek ister misiniz? İşte harika öneriler...

Gardırobunuz için yenilik zamanı

Hacim sıkıntısı her kesimden insan ve her türden ev için ortak bir sorundur. İster beş ya da altı odalı devasa büyüklükte bir villada yaşayın, ister küçük bir stüdyo dairede, emin olun her ikisinde de eviniz size yeterli gelmeyecektir. Aynı durum gardırop ve diğer depolama alanları için de söz konusudur.

Bir ev satın alırken ya da kiralarken, benzer şekilde yeni bir dolap ya da gardırop alırken o anki ihtiyaçlarımızı gözetir ve ihtiyacımızı karşılayacak bir tercih yapmaya çalışırız. Fakat bir süre sonra bu tercihlerimiz bize yetersiz gelmeye başlar. Çünkü zamanla ihtiyaçlarımız genişler ve aradaki makas genişler. Bunun çözümü ev ya da eşya seçerken ileride de işime yarar diyerek daha büyüğünü almak değildir.

Çünkü bu durumda da ihtiyaç fazlası alanlara gereksiz biçimde yayılırsınız ve bir süre sonra aynı durum ortaya çıkar. Bu bir türlü bitmek bilmeyen paradoksal durumu kökünden çözmenin tek yolu vardır: Elinizdeki alanları verimli ve organize biçimde kullanmak. Nasıl ki bozulan bir eşyayı derhal atıp yenisi satın almak bütçeniz için mantıklı değilse, bir parça küçük geldiği için dolabınızı ya da evinizi değiştirmeye kalkmak da hiç akıllıca bir seçenek olmayacaktır.

Gardırobunuz için yenilik zamanı

Fazladan raflar ve askılar
(Kristina Steinmetz Design / homify.com.tr)

Gardıroplar genellikle benzer sayıda raf ve askılarla standart olarak üretilirler ve hemen her model de bu yönüyle birbirine benzer. Ancak yine bu modellerin çoğunda ölü alanlar vardır. Dolabınızı kurup eşyalarınızı yerleştirdiğinizde dikkatle bakarsanız bu boşlukları fark edebilirsiniz. Bu boşluklar üreticiler tarafından dolabın normal kullanımında sıkış tepiş bir görüntü oluşmaması için bilinçli olarak bırakılır. Ve doğru bir müdahaleyle bu ölü alanları ihtiyacınıza göre değerlendirebilirsiniz. Fazladan bir sıra raf ya da yalnızca pantolonlarınız için daha alçakta ikinci bir askı dolabınızı kalabalık göstermeyecek, aksine çok daha düzenli ve kolay ulaşılabilir bir hale getirecektir.

Gardırobunuz için yenilik zamanı

Basit ama efektif bir çözüm
(Sazonova Group / homify.com.tr)

Bazen aradığınız çözüm aklınızın almayacağı kadar basit ve bir o kadar da gözünüzün önünde olabilir. Aslında mesele tam da bu basit çözümleri bulmaktır. Basit bir problem çok karmaşık bir çözüm gerektiriyorsa, bilin ki bir yerde yanlış yapıyorsunuz. Depolama sorununu neredeyse sihirli bir biçimde azaltan, hatta yer yer ortadan kaldıran basit çözüm ise kancalar. Herhangi bir yapı marketten satın alacağınız ve kolaylıkla her türlü ahşap yüzeye uygulayacağınız basit kancalar, şapka, atkı, bere, eldiven ve diğer aksesuarlarınız için harika birer askı vazifesi görecektir. Dilerseniz biraz daha fazla para harcayarak gerçek askılar da alabilirsiniz ancak bunları uygulamak bir parça daha zor olacaktır.

Gardırobunuz için yenilik zamanı

Bölün ve yönetin
(Designwerk Christl / homify.com.tr)

Çekmece ve dolap gibi geniş alanları doğru bir şekilde kullanmak, eşyalarınızı buralara yerleştirmek, dahası aradan bir şeyi çekip aldığınızda geri kalanların düzenli kalmasını sağlamak oldukça zordur. Ancak bunun çok basit bir çözümü var. Bu yekpare geniş alanları ihtiyacınıza uygun küçük parçalara bölerseniz hem çok daha verimli kullanabilir, hem de ileriye dönük dağınıklık potansiyelini en baştan ortadan kaldırmış olursunuz. Kravat, kemer, saat, çorap ve daha pek çok eşyanız için bu formül son derece faydalı olacaktır.

Gardırobunuz için yenilik zamanı

Dolap kapaklarını boş bırakmayın
(Pura! Arquitetura / homify.com.tr)

Dolabınızın herhangi bir bölümüne baktığınızda bomboş bir zemin görüyorsanız, büyük ihtimali dolabınızı yanlış kullanıyorsunuz demektir. Ve dolap kapakları genellikle tamamen boş kalan alanlardır. Oysa bu kapakları çok basit eklentilerle hacmi küçük ama asılı durması gereken pek çok kıyafet ve aksesuar için harika bir saklama alanı haline getirebilirsiniz.

Gardırobunuz için yenilik zamanı

Sepetlerden yararlanın
(Elfa Gmbh / homify.com.tr)

Çoraplar katlı veya ütülü olması gerekmeyen, depolanması kolay kıyafetlerdir. Bu yüzden çoraplarınız için dolabınız içinde alternatif alanlar açarak yer tasarrufu sağlayabilirsiniz. Örneğin raflara oturan sepetler iyi bir çözüm olabilir. Bu sepetleri aynı zamanda aksesuar ya da kirli kıyafetler için de kullanabilir ve dağınıklığı engelleyebilirsiniz.

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Yazarlar