Sağlık Gelincik Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Gelincik Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gelincik Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Gelincik Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?

20.03.2021 - 16:54 | Son Güncellenme:

İnsanlar bazı nedenlerden dolayı sağlık sorunları yaşayabiliyor. Özellikle gelincik hastalığı birçok kişide görülebilen bir hastalık türüdür. Bu hastalığın belirtileri ve neden kaynaklandığı da pek çok kişinin araştırarak bilgi sahibi olmak istediği bir konudur. Gelincik hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Gelincik hastalığının tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Gelincik Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir Gelincik Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır


Gelincik hastalığı, tıp dilinde elefantiasis olarak isimlendirilen bir hastalık türüdür.

Gelincik Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Gelincik hastalığı herkesin yaşayabileceği hastalık türlerinden biridir. Bu hastalık fil hastalığı olarak da biliniyor. Gelincik hastalığında bacakların şişmesi ve genişlemesi görülür. Yaşanan bu durumlar sonucunda gelincik hastalığı meydana gelir. Gelincik hastalığına en çok neden olan durumlar kişilerin araştırdığı bir konudur. Bu hastalığın en büyük nedeni lenf kanallarından geçen iltihaplar şişmeye neden olur. Tropikal iklime sahip bölgelerde bu hastalık çok fazla görülür. Lenfler ödem toplayarak hastalıkta büyük bir pay sahibi olur.

Enfeksiyon ve damar zedelenmeleri yaşanması gelincik hastalığının oluşmasına etkendir. Bu hastalığın nasıl tedavi edildiği birçok insanın merak ettiği bir konu oluyor. Fakat bu hastalığın tedavisi ömür boyu sürebiliyor. Sürekli tedavi edilmesinin nedeni, ödemlerin tekrar ortaya çıkmaması içindir. Lenf sıvıları vücutta artış göstererek vücudun içinde dolaşıma katılmaz. Derinin alt kısmında ve doku aralıklarında yayılarak bacaklarda ve kol bölgelerinde bazı şişlikler oluşur. Genellikle Antalya bölgesinde görülebilen bir hastalık türüdür. Gelincik hastalığını işaret eden bazı belirtiler şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Dolaşım sisteminin bozulması
● Yüksek ateş
● Halsizlik
● Yorgunluk
● Şiddetli olan ağrılar
● Hareket etme zorluğu
● Vücudun belirli bölümlerinde şişme

Gelincik Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vücut içerisinde yer alan parazitler enfeksiyonlara neden olur. Bu nedenle birçok ilaç kullanılarak tedavi edilmeye çalışılır. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan en etkili ilaç Dietilkarbamezepin ilacıdır. Doktorlar bu hastalık için bazı kan testleri yapar. Kan testinde parazit görülmesi durumunda gerekli olan teşhis konur. Bu hastalık sivrisinekler yoluyla insanlara bulaşabiliyor.

Sivrisinek olan ortamlarda çok bulunmamak gerekir. Sivrisinekler larvaları taşıyarak, insanlara bulaştırır. Ayak ve meme bölgesinde parazit bulunuyorsa, cerrahi operasyonlar yapılabiliyor. Aynı zamanda parazitleri ortadan kaldırmak adına anti parazit ilaçları kullanılıyor. Doğal çözüm olarak sunulan bir tedavi yöntemi de, peynir suyu içmektir.

Yazarlar