Yaşam Göçüğe insansız helikopter

Göçüğe insansız helikopter

20.02.2011 - 02:43 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta kömür sahasında göçük altında kalan 9 kişiyi Almanya’dan gelen 3 kişilik ekip, insansız helikopterle toprak altına manyetik sinyal göndererek arıyor

Göçüğe insansız helikopter

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki Afşin-Elbistan B Termik Santrali’ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası’nda göçük altında kalan 9 kişinin bulunması için Almanya’dan gelen 3 kişilik ekip çalışmaya başladı. Almanların, kamyonet içinde oldukları sanılan kayıpları, uzaktan kumandayla çalıştırılan, küçük boyutlardaki insansız helikopterle, toprak altına manyetik sinyal göndererek arayacakları belirtildi.
10 Şubat’taki göçükte milyonlarca metreküp toprak ve kömür altında kalan ve hayatlarından umut kesilen jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine mühendisi Cuma Yıldırım, maden mühendisi Nail Yılmaz, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, dozer operatörü Adnan Demir, topograf Tuğran Gökhan ve drenaj işçisi Aydoğan Polat’ın bulunması için Almanya’dan istenen 3 kişilik uzman ekip Afşin’e geldi.
Jeofizik mühendisi Dr. Johannes B. Stoll, elektroteknik mühendisi Benedikt Imbach ve elektronik mühendisi Christoph Eck, saha çalışmasına başladı. 3 gün sürecek çalışma hakkında bilgi veren Christoph Eck, kayıpları, içinde bulundukları sanılan araçlardan yola çıkarak bulmayı hedeflediklerini söyledi. Mühendisler, amaçlarının toprak altında kalan araçları ve insanların üzerindeki cep telefonu, telsiz gibi cihazları tespit etmek olduğunu vurguladı. Eck, “Helikopterde manyetik bir parça var. Onunla toprak altında herhangi bir cisim var mı, onu araştıracağız?” dedi. Heyelan bölgesinin yanından geçen Hurman Çayı’nın bir bölümüne, suyun bölgeye sızmaması için betondan set yapılıyor.

Haberin Devamı

Göçüğe insansız helikopter

Yazarlar