En çok sesi çıkana mı oyumuzu verelim?

Seçime çok az bir zaman kala sokaklardaki bangır bangır seçim arabalarının kime ne faydası var diye direkt sormak istiyorum. Kaç kişinin aklını çeldi acaba o şarkılar türküler, en çok sesi çıkan hangi partiyse ona mı versek oyumuzu? A partisinde kararlıyım, derken kulak zarlarını yırtarcasına geçen geçen B partisine oyumu vereceğim çok sevdim bu şarkıyı, türküyü diyeniniz var mı?

Eski siyasetçileri özlemesek de propaganda çalışmaları daha farklıydı. Televizyona çıkıp karşılıklı olmayacak vaadleri sıralıyorlardı ama en azından yüz yüze bakıyorlardı şimdi kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Mitinglerde Eyyy Kılıçdaroğlu, Eyy Erdoğan, Eyyy Bahçeli, Eyy Demirtaş.. nidaları ile uzaktan uzağa atışmalarla yetiniyoruz sönük geçen bir seçim dönemi olduğu da açık.

Haberin Devamı

Seçime katılım oranının eskisinden daha düşük olacağını tahmin ediyorum, insanların siyasete olan ilgisi de umudu da heyecanı da azaldı, vaadler ne kadar dinleniyor, rakamlara ne kadar bakılıyor, ne kadar bilinçli oy veriliyor zaten tartışılır! Siyasetçilere güven yok en derin tartışmalarda bile son cümle 'amaaan hepsi birbirinin aynısı işte' oluyorsa istediğiniz kadar sokaklarda bangır bangır son ses gezip hastaları, bebekli anneleri, gece nöbetinden gelenleri, ders çalışanları rahatsız edebilirsiniz.. Kimse sizi takmıyor, hele kadın seçmenler hiiç..

www.annekaz.com