Bitkilerle cildinize 'reset' atın!

Kırışıklıklar, göz altına yerleşen morluklar, seyrek, dökülen kirpikler, lekeler, sivilceler, cansız görünümlü ten, kırık ve mat renkli saçlar.. Bitmeyen dertler bunlar. Gençlerin, sivilce akne sorunları, 30'lu yaşlardaki nem kaybı, lekeler, 40'tan sonra gelen sarkmalar ve çizgiler sık sık "reset" edilmek zorundalar. Sürekli bakım halinde olmak yani doğa yardımıyla arada kendinize "format" atmak zorundasınız. Kusursuz, daha renkli ve çarpıcı cildin yolları bu yazıda yer alıyor.

Düzenli yapın çekici tene kavuşun
Doğal, taze yoğurttan ve greyfurt suyundan 2'şer şeker kaşığı alarak bir kaba koyun içine 2 çay kaşığı bal ve 4 damla argan yağı katın ve bu karışımı yüzünüze sürün.. 15 dakika sonra ılık suyla güzelce yıkayın. Düzenli kullanımda renkli ve parlak bir cildiniz olacaktır. Kırışıklılar varsa kaybolacaktır.

Haberin Devamı

Nohutu öğütün
1 avuç nohut tanesini ezin, un haline getirin. İçine bir çay kaşığı ısırgan çekirdeği yağı katın. Nohutun cilt yenilenmesini sağlamak için ısırganla karışımı, güzel bir yenilenme aracıdır. 30 dakika cildinizde tutun. Sonra yıkayarak çıkarın.

1 gece bekletilmiş lavanta çiçekleri
Sivilcelerden kurtulmak için, (kırışıkları olanlar da bunları yok etmek için kullansın)1 avuç kuru lavanta çiçeğini bir bardak portakal suyunda 1 gece bekletin. Sabah içinden 1 çorba kaşığı alın. (süzün) İçine bir tutam darı unu katın, karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekleyin.

Doğanın güzelleştirdiği pırıltılı saçlar
3 damla okaliptus yağı, 3 damla biberiye yağı ve 3 damla jojoba yağı, bir kaptaki ılık suya atılır ve karıştırılır. Saç yıkandıktan sonra ve kafa derisine ve saçlara iyice yedirilir. Hem kepek sorununa birebirdir, hem de saçlar şahane şekilde parlar. Yarım saat bu şekilde kafanız kalsın sonra ikinci kez şampuanlayıp durulayın

Isırgan masajı
Yarım çay bardağı elma sirkesi kaynama derecesine kadar ısıtılır ve içine 1 avuç ısırgan otu yaprağı eklenir. 1 gece boyunca demlendikten sonra ertesi gün süzülür. Saçlar bu suyla durulanır ve kafa derisine masaj yapıldıkan sonra 1 saat beklenir ve yıkanır. Haftada 2 kez yapın. Sonuç dikkat çekici, dolgun saçlar olacaktır.

Haberin Devamı

Esansiyel yağlardan cilt yenileyici serum
Biberiye ve portakal uçucu yağı, soya, gül, kayısı çekirdeği, susam, ayçekirdeği, buğday ve cevizden elde edilmiş yağların 2'şer damla olarak bir araya getirilmesi cildin dokusal dayanıklılığının korunmasını, yeniden oluşumunu (rejenerasyon) sağlayan bir serum oluşması demektir. Bu karışımı bir uzmana danışarak yapmanızı öneriririm.

Siz yeter ki savaşın, iyileştirici, onarıcı doğal yöntemler size kolay kolay yaşlılığın kapılarını açmaz

Herbalist Tarkan Güveloğlu

www.abtdogalurunler.com
info@abtdogalurunler.com0 216 414 97 16