Egzamalı eller artık cepten çıksın!

Herbalist Tarkan Güveloğlu can sıkıcı bir sorun olan egzamaya karşı etkili doğal çözümü anlattı. İşte egzamaya iyi gelen yöntem

Cildin en ağır sorunu egzamadır. Çünkü görüntüsü çok kötüdür ve bu sorunu yaşayanlar, insanlarla fazla irtibata geçmekten kaçınır. Bitkisel yollarla güzellik, gençleşme gibi çok fazla sayıda doğadan ipuçları anlatıyorum burada sizlere. Çünkü bitkilerin artık kozmetikte kullanılması neredeyse vazgeçilmez oldu. Fakat estetik görüntüyü direk tehdit eden egzamadan ve bitkisel çaresinden özellikle söz etmeyi amaçladım. Çünkü bu konuda çok email aldım. Egzama el-yüz ve dirsek gibi görünen yerlerde belirdiğinden, kadınlar ve erkekler bu sorunu çözmek için klasik tıp dahil bir çok yönteme başvuruyor. Elleri, dirsekleri tehdit ediyor fakat genellikle bedenin bir çok yerinde de çıkabiliyor. Nedenleri, bağışıklık sisteminin doğru çalışmamasıyla ilgili. (Bu konudaki tesbitler labortuvar raporlarında belirtiliyor ama çoğunda da hastalığın bir nedeni bulunamıyor) Fakat bazen hiçbir neden yokken görülebiliyor egzama. Duygusal sıkıntılar, bir yakının ani ölümü veya alerjik nedenler de egzama yapabiliyor. İnsan derisi 30 günde bir kendini yeniler. Egzamada ise 2 günde 1 cilt kendini yeniliyor. Sanki derinin en üst tabakası eskimiş gibi vücuttan atılıyor!

Haberin Devamı

Çocukların ve gençlerin eğitimini etkiliyor

Kadınlarda çok görülen el egzaması, çamaşır suyu ve deterjanlara fazla haşır neşir olmaktan dolayı kolay geçmiyor. Temizlik esnasında sürekli olarak kimyasal maddeli sularla temas edip tahriş edildiği için, iyileşmesi ciddi bir dert haline geliyor.

Egzamada çocukların eğitimi bile tehlikeye giriyor. Bu deri sorunu olanların derdi öyle büyük ki, sokağa çıkamazlar, çıksalar da elleri hep ceplerindedir. Egzamalıyı gören bulaşıcı bir hastalıkmış gibi irkilir. Oysa bulaşıcı değildir. İnsanların bu anlayışsız tutumuyla iyice strese giren hastalar, toplumdan kendini soyutlar. Büyüklerde görüldüğü kadar çocuklarda da çok fazla rastlanır. Şimdi okullar açılacak. Elleri veya yüzü egzamalı olan çocukları ve gençlerin anneleri biliyorum ki evlatlarının bu hastalığına telaşla çare arıyor. Evlenecek genç kız ve erkekler var ki, onlar için egzama ve sedef daha da kötü. Evlenmeden önce egzamadan kurtulmak için çaba harcayan çok hasta var.

Haberin Devamı

Bitkisel çözümlerle ilerleyelim

Deriyi pütür pütür yapan, kızartan, şişiren, yaralar çıkaran , pul pul döken egzama hakkında söyleyeceğim en önemli nokta, iyileşmenin, bitkisel yollarla ilerleminin mümkün olması. Yanlış duymadınız, 20 yıldır bitkilerle ilgileniyorum ve her zaman geçmesi çok zor rahatsızlıklarda tabiattan yollarla ilerlemenin, soruna çare bulmanın mutlu eden neticelere götürdüğünü ben değil egzama ve sedef hastaları anlatıyor.

Konu cilt ve eller gibi görünen en büyük yerler olduğu için bunun iyileşmesini doğal yollarda arayanlar, o bölgeyi saklamadan evden çıkamadıklarını anlattılar. Hele bu sıcakta denize serinlemeye bile gidemeyip, kendilerini adeta cezaladırdılar. Yazın denizde egzamalı, sedefli bir hasta göremezsiniz. Çünkü sıcaklarda iyice çoğalır bu hastalığın belirtileri.

Hiç telaşa gerek yok. O geçmez dediğiniz problemli bölgeler; iyileştirici, alerji giderici etkileri olan bitkilerle

Haberin Devamı

tedavi oluyor ama bu kadar basit değil. Deriye sürülen özel bitkisel karışımların yanısıra, bağışıklık sistemine olumlu etki etki eden otların öz damlaları kullanılıyor.

Çörek otu, oğul otu,

Fakat sinirsel spazm çözücü esansiyel öz damlaların yanı sıra, bazı bitki çayları da birlikte alınıyor. Ayrıca haricen kullanılmak üzere "bitkilerin kalbi" dediğimiz bitki özleri içeren kremin etkisi 2 veya 3 ay sonra ortaya çıkıyor. Meyan kökü, çörek otu, karabaş otu, oğul otu, ısırgan yaprağı, rezene ve civanperçemi egzamanın tedavisinde kullanılan bitkilerden bazıları. Ancak yüksek tansiyon ya da şekeri olanlar meyan kökünü kullanmamalı. Bu nedenle de egzamada doktor raporu olmalı ki doğal bitkiler "tamamlayıcı tedavi" olarak devreye girsin ve iyileşmede hiç bir aksaklık olmasın.

Bir de şu var. Egzamayı iyice büyütmemek için almaları gereken önlemlerin başında yarayı kaşımamak ve kimyasal deterjandan birazuzak kalmak gerekiyor. Suyun kullanıldığı yerlerde temizliği fazla yapmama şartı da var. Aşırı titizlik bu yaraları azdırır. Aklınıza ne takıldıysa egzamayla ilgili mail veya telefonla sorabilirsiniz. İçinizi ferah tutun, tabiatın bazı otları ve esansiyel bitki özleri egzamaya meydan okuyor:)

Naturel bakım, cilt ve saç sorunlarınıza ait rehberliğimde her konuyu danışabilirsiniz

Besininiz ilacınız, doğa dostunuz olsun.

Herbalist Tarkan Güveloğlu

www.abtdogalurunler.com

0 216 414 97 16

info@abtdogalurunler.com