Yaşam Hünnap Nasıl Yetiştirilir? Hünnap Tohumu Çimlendirmesi Nasıl Olur?

Hünnap Nasıl Yetiştirilir? Hünnap Tohumu Çimlendirmesi Nasıl Olur?

07.06.2021 - 16:05 | Son Güncellenme:

Meyvesi ile ön plana çıkan ve bilinen hünnap, aynı zamanda faydaları ile önemli bir bitkidir. Bireysel olarak hünnap yetiştirmek isteyen birçok kişi ise bu konuda internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Peki hünnap nasıl yetiştirilir? Hünnap tohumu çimlendirmesi nasıl olur? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Hünnap Nasıl Yetiştirilir Hünnap Tohumu Çimlendirmesi Nasıl Olur

Cehrigiller ailesinden bir bitki olarak öne çıkan hünnap, aynı zamanda hoş kokulu bir bitkidir. Sarı renkli çiçeklere sahip olması ile beraber ayrıca dikenli bir gövdesi bulunur. Daha çok meyvesi üzerinden bilinen ve birçok faydası olan önemli besin kaynakları içerisinde yer alır.

Hünnap Nasıl Yetiştirilir?

Evde ya da iş yerlerinde belli aşamaları tamamlayarak kolayca hünnap yetiştirmek mümkündür.

- Bunun için öncelikle hünnap tohumu elde etmek gerekmektedir.
- Daha sonra bir kap ya da bir saksı elde edilmelidir.
- Mutlaka özel çiçek toprağı, gübre ve torf kullanılmalıdır.
- İlk olarak saksı veya kap içerisine gübre ve torf ile toprak yerleştirilmelidir.
- Ardından hünnap tohumu boyutlarının 2 veya 3 katı derinliğine ekim yapılmalıdır.
- Daha sonra can suyu verilmek suretiyle işlem tamamlanmış olur.

Böylesi kolay işlemlerin ardından her yerde hünnap yetiştirmek mümkündür. Tabii güneş ışınlarının doğrudan gelmeyeceği, ancak güneş alabileceği alanlarda tutmak önemlidir.

Hünnap Tohumu Çimlendirmesi Nasıl Olur?

Merak edilen konulardan biri de hünnap tohumun çimlenmesinin nasıl olacağıdır. Bunun gerçekleşebilmesi için ekimin mutlaka kış aylarında yapılması gerekir. Bu sayede Bahar ayları ile beraber hünnap tohumu çimlenebilir.

Tabii yaz aylarında Ekim gerçekleşirse 15 ya da 20 gün içerisinde çimlenme sağlanabilir. Yani ya kış aylarının sonlarına doğru ya da yaz aylarında ekim yapılması gerekmektedir. Böylece istenilen miktar üzerinden çimlenme hünnap tohumu eşliğinde gerçekleşebilir. Özellikle meyvesi üzerinden faydaları ile beraber son dönemlerde öne çıkan önemli bitkiler içerisinde gelmektedir.

 

Yazarlar