Yaşam İki yaşam savaşını da kazandı

İki yaşam savaşını da kazandı

23.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

6 yaşındaki Merve, 2 yıl içinde 2 kez ölümle burun buruna geldi. İflas eden karaciğerinin yerine nakil yapıldı. Ardından lenfomaya yakalanan Merve, tekrar sağlığına kavuştu

İki yaşam savaşını da kazandı

Ödemiş’te yaşayan Sevinç-Cafer Koç çiftinin 2001’de oğulları Mehmet, 2004’te kızları Merve ve 2006’da ikinci kızları Ezgi dünyaya geldi. 2008 yılı mayıs ayında Merve aniden hastalandı. Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Merve’de hepatit A’ya bağlı olarak akut karaciğer yetmezliğinin geliştiği tespit edildi. Merve koma halinde karaciğer nakli için Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Tam ‘atlattı’ derken...
20 Mayıs’ta Denizli’den organ bağışı müjdesi geldi. Kadavra karaciğer zaman kaybedilmeden İzmir’e getirilip Merve’ye nakledildi. Nakilden sonra hastanede 10 gün yatan Merve hızla iyileşerek taburcu edildi. Merve’de bu kez boğaz ağrısı şikâyeti arkasından ‘lenfoma’ belirtileri görüldü. Merve’ye Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde kemoterapi tedavisi uygulanmaya başlandı. Kemoterapinin saçlarını döktüğü Merve hastaneden 6 ay sonra çıktı. Merve sonunda yaşam savaşını kazandı.

İyi beslenmesi lazım
Kötü günleri geride bıraktıklarını belirten baba Cafer Koç, “Buca’da bir hastanede işe girdim. Merve’ye çok iyi koşullarda bakmamız gerekiyor. Hem iyi beslenecek, hem temiz ortamda olacak. Ona gücümüz yettiğince bunları sağlamaya çalışıyoruz. Kızım iki kez ölümden döndü. Büyük hastalıklarla savaştı. O bize yeniden verilmiş bir armağan gibi” diye konuştu.

Yazarlar