Yaşam İlk yerli çocuk kahraman"Hero Türk" film oluyor!

İlk yerli çocuk kahraman"Hero Türk" film oluyor!

23.06.2011 - 11:54 | Son Güncellenme:

HeroTürk’ün çizgi film ve sinema filmi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

İlk yerli çocuk kahramanHero Türk film oluyor

Gazeteci Fehmi Demirbağ’ın senaryosunu yazdığı ve Gazeteci Yazar Hasan Taşkın’ın romanlaştırdığı ilk Türk Çocuk Kahramanı olan “HeroTürk”ün romanı çıktı. Roman için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bu çocuklarımız için iyi bir rol model” dedi.

Haberin Devamı

Callisto Kitap tarafından çıkarılan “HeroTürk” romanına kitapla ilgili görüşünü yazan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugünün orta yaşlı bireylerinin Teksas’larla Tommiks’lerle büyüdüklerini, televizyonun böylesine yaygın olmadığı, internet gibi sosyal ağların olmadığı dönemlerde hayal dünyalarının yabancı olan kültürlerin kahramanları ile yoğrulduğunu belirtti. Vali Mutlu, kitaptaki yazısında şu görüşlere yer verdi:

“Onların maceralarına ortak olduk. Onlarla güldük onlarla üzüldük. Aslında onlar o kadar da bizden değildi. Yani bizim kültürümüzün, tarihimizin parçası değildi. Giyim kuşamlarından tavırlarına, davranışlarına, diyaloglarından manevi değerlerine kadar apayrı dünyaların kahramanlarıydı.

Haberin Devamı

Fakat hikayelere o kadar ihtiyacımız vardı ki “biz”leştirdik o yabancı kahramanları.

Çocuksu dünyamızda belki de beslenme, bakım ve eğitiminin yanı sıra ruhsal ihtiyaçlarımızın da karşılanması gerekiyordu. Kahramanlara sahip olmaya, farklı rol-modellere ihtiyaç duyuyorduk belki de.

Bir de masallar vardı bizim zamanımızda, şimdilerde unutulmaya yüz tutan. Bizi farklı dünyalara götüren, hayal âlemimizi geliştiren…

Masalların unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde masallardan çıkan bir yerli kahramanımızın doğduğunu söyleyen yazarlara, “Bu çocuklarımız için iyi bir rol-model” dedim.

Her zaman iyilik yapan, gücünü içindeki iyilikten alan “HeroTürk”ü tüm çocukların ve gençlerin seveceğini ümit ediyorum.”

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de “HeroTürk” Romanı için görüşlerini kitaptaki sayfalara yazarak belirtti. Küçükali yazısında şunları belirtti: “Türk Kızılay’ını idare edenlerin en büyük hassasiyeti hiç kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Bu nedenle çocuklarımızı hedef alan ve sonuçları açısından en çok yararı çocuklarımızın göreceği tüm girişimlere gönülden destek vererek hem kurumumuza hem de ülke geleceğine yatırım yapmaktan sonsuz haz duyarız. ^

Cüneyt Arkın ise “Türk genci, eğer ecdadıyla var olan, bütün dünyanın etkilendiği o muazzam medeniyete sahip olduğunu bilse, eşsiz kültürünü tanısa, muazzam tarihinin gücünü kanında taşıdığının bilinci olsa Amerika, Avrupalı olma özentisini yaşamaz” dedi.

Haberin Devamı

Edebiyat, roman, çizgi film ve sinema dünyasına bir Türk çocuk kahraman kazandırıp farklı bir soluk getirmeyi amaçlayan “HeroTürk Romanı”nın kitapçılardaki yerini aldığı, çizgi romanının ise 15 gün içinde kitapçılardaki yerini alacağı, çizgi film ve sinema filmi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Romanda, Çin’den İtalya’ya, Türkiye’ye kadar, geniş bir coğrafyada kahramanın ortaya çıkış öyküsü anlatılıyor.

Kubilay Han döneminde MS. 1273 yılında Pekin’de başlayan hikayede, okurlar, Marco Polo’dan Fatih Sultan Mehmet Han’a, İstanbul’un fethinden günümüze kadar geniş bir tarih yelpazesinde gezinti imkanı buluyor.

HEROTÜRK ÇOCUK HASTANESİ”-

Ayrıca projeden elde edilecek gelirin bir bölümü ve düzenlenecek diğer kampanyalarla bir “HeroTürk Çocuk Hastanesi” kurulması da yapımcıların projeleri arasında yer alıyor. Mayıs ayında çıkacak olan HeroTürk romanının kahramanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan çocuk hastanesi kampanyasının desteklenmesini istiyor. Başbakan Erdoğan’da kahramanın bu isteği karşısında hastanenin adının “Herotürk Çocuk Hastanesi” olmasını istiyor ve destek veriyor.

Haberin Devamı

Yine, her yıl yapılacak seçmelerle, bir çocuğun, olumlu davranışlarını ödüllendirmek için “Yılın HeroTürk”ü seçilmesi de planlanıyor.

Yazarlar