Sağlık İnce Bağırsak Kanseri Nedir? İnce Bağırsak Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

İnce Bağırsak Kanseri Nedir? İnce Bağırsak Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

06.03.2021 - 16:23 | Son Güncellenme:

İnce bağırsak kanseri en sık rastlanılan kanserlerden bir tanesidir. Son derecede tehlikeli bir kanser türü olan ince bağırsak kanseri için birçok tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Doktor tarafından ince bağırsak kanseri teşhisi konulan kişiler bu hastalığa dair araştırma yapmaktadırlar. Özellikle ince bağırsak kanseri ile ilgili detaylı bilgi edinmek istemektedirler. Peki ince bağırsak kanseri nedir? İnce bağırsak kanserinin belirtileri nelerdir? İşte ince bağırsak kanseri ile ilgili bütün detaylar.

İnce Bağırsak Kanseri Nedir İnce Bağırsak Kanserinin Belirtileri Nelerdir

 İnce bağırsak kanserinin birçok belirtisi bulunmaktadır. Bu belirtileri iyi bilmek hastalığın erken tanısında önem teşkil etmektedir. Her kanser türünde olduğu gibi ince bağırsak kanserinde de erken tanı çok önemlidir. İnce bağırsak sindirim sistemi için en önemli organlardan biridir. 

Haberin Devamı

 İnce Bağırsak Kanseri Nedir?

 İnce bağırsak kanseri bu organda yer alan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde hızlı çoğalmasına denilmektedir. İnce bağırsak kanseri genellikle kötü huylu olan kanserlerden birisidir. İnce bağırsak kanseri kolon kanseri olarak da bilinmektedir. İnce bağırsak kanserinin 4 tane türü bulunmaktadır. Her hastada farklı ince bağırsak türü gözlemlenebilir. İnce bağırsak kanseri türleri şu şekildedir;

 - Adenokarsinom

 - Lenfoma kanseri

 - Sarkom

 - Nöreondokrin

 İnce Bağırsak Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

 1) Karın Ağrısı

 İnce bağırsak kanserinin ilerlemiş evrelerinde görülen bir belirtidir. Karın ağrısı ince bağırsak kanseri için önemli bir bulgudur. Hastada karın ağrısı meydana gelir ve gün boyunca bu karın ağrısı devam etmektedir. 

Haberin Devamı

 2) Kusma

 Karın ağrısının yanında ince bağırsak kanserinde kusma da meydana gelmektedir. Kusma en önemli belirtiler arasında yer alır. Hastada kusmanın yanı sıra mide bulantısı da gözlemlenmektedir. Hastanın sindirim sistemi önemli ölçüde etkilendiğinden dolayı ince bağırsak kanserinde sürekli olarak kusma gözlemlenir.

 3) Diyare

 Diyare halk arasında ishal olarak da bilinmektedir. İnce bağırsak kanserleşmiş olduğundan dolayı işlevini yerine getiremez. Bu durumda da diyare ortaya çıkabilir. Diyare yani ishal aşırı sulu bir şekildedir. Bu hastalık boyuna devam edebilmektedir. İnce bağırsak kanserinin en önemli belirtileri arasında yer alır.

 4) Kilo Kaybı

 Her kanser türünde hızlı bir şekilde kilo kaybı gözlemlenmektedir. Herhangi bir nedene bağlı olmadan hasta aşırı bir şekilde kilo verir. Bu durumda da ince bağırsak kanserinden şüphelenilir. Kilo kaybı hastalık boyunca devam edebilir.

 5) Kanlı Dışkı

 Hasta ishal ile birlikte kanlı bir şekilde dışkılama da yapabilir. Bu da yine kolon kanseri yani ince bağırsak kanseri için önemli bir belirti olarak karşımıza çıkar.

Yazarlar