Yaşam İnsan kaçakçısı başkan adayı

İnsan kaçakçısı başkan adayı

14.05.2008 - 00:55 | Son Güncellenme:

İzmir’de yapılan operasyonda kaçakları yasadışı yollardan yurtdışına gönderen şebeke çökertildi.

İnsan kaçakçısı başkan adayı

Şebekenin eşiyle birlikte liderliğini yaptığı öne sürülen Genç Parti’nin Kemalpaşa ilçesi kadın belediye başkan adayı Aydeniz Türkoğlu ile birlikte 7 zanlı tutuklandı.
Şebekenin kaçak mültecileri Yunan adalarına geçirdikten sonra paralarını alarak ‘teslimat garantisi’ verdiği belirlendi.
Teknik ve fiziki olarak takip edilen şebeke elemanlarının Aydın’ın Didim ilçesinden kaçakları yurtdışına çıkarmaya hazırlandığı bilgisi üzerine operasyon için harekete geçildi. 

Aynı anda baskın
Polisin dikkatini çekmemek için Kahramanlar ve Basmane semtlerindeki depolarda topladıkları kaçakları otomobillerle 4 ayrı semte gönderen şebekeye yönelik aynı anda baskın yapıldı.
Karabağlar, Gaziemir, Eşrefpaşa ve Bayraklı’daki toplama yerlerine yapılan baskınlarda Somali, Filistin ve Eritre uyruklu 10 kaçak ile tekne motoru, can yelekleri ve iç lastik ele geçirildi.
Toplama yerlerinden alınan kaçakları otoyolda bekleyen kamyona götürüp oradan da kapalı kasa içerisinde Didim’e götürmeye hazırlanan elemanlardan Mehmet Şeren, Cihan Şahin, Fatih Akbalık ve Zeki Cüce yakalandı.
Gözaltındaki zanlıların ifadeleri doğrultusunda genişletilen operasyonda, şebekenin elebaşı konumunda olduğu öne sürülen son seçimlerde Kemalpaşa ilçesinde Genç Parti’den belediye başkan adayı olan Aydeniz Türkoğlu, ilçede emlakcılık ve cep telefonu bayiliği yapan eşi İbrahim Türkoğlu ve Yıldırım Cemali gözaltına alındı. Daha sonra adliyeye sevk edilen aralarında Aydeniz Türkoğlu’nun da bulunduğu 7 zanlı tutuklandı.

Yazarlar