Yaşam İslami popstar!

İslami popstar!

19.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Mısır’da bir Tv kanalı popstar’ın benzerini düzenliyor. Gençlerin harem - selamlık şeklinde oturduğu programda, dini mesajlar içeren parçalar seslendiriliyor

İslami popstar

Mısır’da geçen şubat ayında kurulan ve tüm Arap dünyasına yayın yapan “4shbab” kanalı, “popstar” yarışmasının İslami versiyonunu ekranlara taşıdı.
Kadınların ve erkeklerin harem-selamlık şeklinde oturup hep beraber alkış tuttuğu programda, sahneye alevler ve sis bulutları içinde çıkan yarışmacılar, dini mesajlar içeren parçalar seslendiriyor.
Müslümanların da modern ve dışa dönük olduğunu kanıtlamak amacıyla 4shbab kanalını kuran Ahmed Ebu Heiba, “Müziğin evrensel dilini kullanarak İslamın neye benzediğini dünyaya göstermeye çalışıyoruz” dedi.
Arap dünyasının ilk İslami pop müzik ve gençlik kanalı olan 4shbab, batının popüler kültürü ile yetişmiş olan gençlere hitap etmeyi hedefliyor.
Hiçbir kadın sanatçının ekranda boy göstermediği kanalda, gün içinde Amerikalı ve İngiliz müslüman grupların rock ve hip-hop tarzı videoları dönüyor. Arap şarkıcıların ise genelde daha romantik bir tarzda pop müzik yapması dikkati çekiyor.
“Aslında kadın şarkıcıların da kanalda yer almasını çok isteriz” diyen Heiba, toplumun henüz buna hazır olmadığını belirtti. Gençlere yıllarca sadece İslami kültürün aşılandığının, fakat bu çocukların Batı medyasının programları ile karşı karşıya kaldıkları anda kültürel bir bölünme yaşadıklarını savunan Heiba’ya göre, kültürler arasında bir denge kurmak en doğrusu.
Kanal hakkındaki genel tepkileri olumlu olan müslüman gençler ise, herkesin mutlu olmaya ve eğlenmeye hakkı olduğunu söylüyor.

Yazarlar