Stil Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 - 4.Gün

Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 - 4.Gün

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Istanbul Fashion Week Ağustos 2010'dan son kareler...

Istanbul Fashion Week Ağustos 2010 - 4.Gün

 IFW'nin son günü sonbahar tonlarını podyuma taşıyan Özlem Kaya Defilesi ile başladı. Sütlü kahve, hardal sarısı, bej, zeytin yeşili, camel gibi renklerde; rahat, dökümlü tasarımlar sunan Kaya'yı, deneysel formlarıyla oldukça beğendik.

Haberin Devamı


Günün 2. defilesinde Gamze Saraçoğlu, Glam bir hava estirdi. Uzun, dalgalı saçlar, eye-liner'lı kedi gözlerle mankenler oldukça cazibeliydi. 'Papila' adlı koleksiyonunda tasarımcı, eşsizliğin simgesi parmak izinden ilham almıştı. Pudra, mercan rengi, açık gri, sütlü kahve, lime green, siyah ve açık kiremit rengi tonları, gümüş payetlerin eşlikçisiydi. Defilenin finali gösterişli, dar uzun siluetli tuvaletlerle yapıldı.


Bir diğer defile erkek hazır giyim markası Avva'nındı. Küresel ısınmaya dikkat çekilmek istenen defilede mankenler saçları beyaza boyanmış şekilde çıktı. Sarı, mercan, açık mavi, pembe renklerinde jean pantolonlar erkeklerde görmeyi arzuladığımız renklilliği yansıtıyordu. Casual havada takım elbiselerin yanında kolaksiyonun geneli spor ve rahat, cool bir havadaydı. Defilede özellikle orijinal desenlerdeki dar kesim gömlekleri beğendik...

Haberin Devamı


Taşkışla'dan bir süre bizi uzaklaştıran, tasarımcı Özlem Süer'in Kızkulesi'ndeki defilesi oldu. Süer’in klasik tarzını koruyan koleksiyonda neo-romantik hava hakimdi. Bahar Korçan gibi Süer de defileyi bir moda performansı şeklinde sunmayı tercih etmişti. Defilede Kızkulesi’nin etkileyici atmosferinde, Kule etrafına kurulan podyumda tasarımları görebilmek biraz zor olsa da, davetliler şehirden kısa bir kaçış imkanı yakalayarak, Süer’in dünyasını daha iyi tanıyabildi.


Günün ve IFW’nin son defilesi Koton, Türkiye’ye ilk kez gelen manken Alessandra Ambrosio’nun podyuma çıkmasıyla oldukça ilgi çekti. İlk mayo koleksiyonunun lansmanını yapan markanın mayo ve beachwear tasarımları, Cannes sahillerinde salınan cazibeli kadınları podyuma taşıdı.

Yer: İTÜ Taşkışla – Kızkulesi

Yazarlar