Yaşam İstanbul’un suyu yine tehlike çizgisine indi

İstanbul’un suyu yine tehlike çizgisine indi

08.07.2008 - 01:02 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Melen suyunda azalma olduğunu belirterek, “Yaşam kaynağımızın kullanımı konusunda İstanbulluların tasarrufa devam etmesi gerekiyor; tehlike çizgisindeyiz” dedi.

İstanbul’un suyu yine tehlike çizgisine indi

Topbaş, dün İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nde (İMP) gerçekleştirilen basın toplantısında, gazetecilerin, Melen Çayı’ndaki su durumu ve kentin su sorunuyla ilgili sorularını yanıtladı. Susuzluğun her zaman gündemde olduğunu vurgulayan Topbaş şöyle konuştu: 
“Melen’de kesinlikle azalma var. Biz şu anda su tedariklerimizle ilgili ciddi şekilde çalışıyoruz ve bunlar 3-4 yıl daha zaman istiyor. Melen’e bir baraj yapılması, rezerv edilen suyun gelmesi belki 1 yılı aşkın zaman istiyor.”
Topbaş şunları kaydetti: “Yaşam kaynağımızın kullanımı konusunda İstanbulluların tasarrufa devam etmesi gerekiyor. Tabii ki sıkıntımız var. Tehlikeli çizgideyiz. Havanın sıcaklığı buharlaştırmayı artırıyor. Onun da olumsuz yanları var. Tasarrufa mutlaka devam etmek zorundayız. Bunu geçen yıl birlikte başardık, yine başaracağımıza inanıyorum.”

Yazarlar