Stil Jason Wu Pre-Fall 2012

Jason Wu Pre-Fall 2012

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Jason Wu’dan ilham dolu bir koleksiyon!..

Jason Wu Pre-Fall 2012

Moda dünyasının farklı tarzı ile adından söz ettiren “genç” yeteneği, yeni koleksiyonu ile göz dolduruyor. Pre-fall 2012 koleksiyonu için Wu, modern artist Charley Harper ve onun renkli ve çılgın illüstrasyonlardan ve Hindistan prensi Maharajah’ ın dolabından ilham aldı.Koleksiyonun ana temasında el nakışları ve baskılar yer almakta.İpek bluzlarda ve elbiselerde kullanılan mükemmel orman temalı baskıların yanı sıra pötikarelerin de birçok parçada kullanıldığını görüyoruz.

Haberin Devamı

Ara sezonlarda, ilkbahar ya da kış temalarından çok “reklam” kampanyalarıyla, koleksiyonlara vurgu yapıldığını görmekteyiz ki; bunu markaların kampanya görsellerinin zarafetinden de anlayabiliriz. Pantolonlarlar, kazak, sivri yakalı bluzlar ve pencere motifli ceketler ile her zaman giyilebilir seçenekler sunan tasarımcı, tüm parçaları kendinize özel “kombin” yapmanıza da imkan veriyor.

Jason Wu Pre-Fall 2012

Koleksiyonun önemli detaylarından biri de; her ne kadar fotoğraflardan anlaşılmasa da el işlemeli ürünlerde narin boncukların kullanılarak zarif bir görünüm elde edilmesi olmuş.

Koleksiyonun basic kısmı, krem, yanık turuncu,mavi tonlarındaki el örgüsü kazaklardan oluşurken, tülle yapılmış kömür rengi jarseler ve gece elbiseleri de sıkça tercih edilecek parçalardan olacak gibi gözüküyor. Bazı kıyafetler üzerinde gördüğümüz, büyük, yaprak şeklindeki yeşil süslemeler ise bize “Versace for H&M” koleksiyonunu hatırlatmakta.

Haberin Devamı

Jason Wu Pre-Fall 2012

Artık insanların sadece özel günler için değil, içinde bulunduğumuz hızlı hayat temposunun gündüz ve gecesinin birbiri içine girmesiyle her zaman şık olmasının gerektiğini söyleyen Wu bu koleksiyonu ile, hem aksesuar sektörüne girişinin 1.yılını kutluyor , hem de bu piyasa sağlam adımlarla ilerlediğine dikkatleri çekiyor.

Yazı; Selin Çetinkaya

Yazarlar