Evcil Hayvan Kalkan Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kalkan Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

20.09.2021 - 15:53 | Son Güncellenme:

Denizlerde ve okyanuslarda olmak üzere tatlı sularda da birçok balık çeşidi bulunmaktadır. Bu balıklar ile genel olarak besin ihtiyaçları karşılanırken, bazıları da akvaryum balığı olarak tercih edilmektedir. Balık çeşitleri arasında bulunan ve şekli ile çok değişik bir yapıya sahip olan balıklardan bir tanesi de kalkan balığıdır. Peki, kalkan balığı nedir? Bu balık türü daha çok nerelerde yaşarlar? Özellik bakımından diğer balıklardan nasıl ayrılırlar tüm detayları ile derledik.

Kalkan Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Kalkan balığının Latince adı Scophthalmus maximus olarak geçmektedir. Familya olarak Scophthalmidae ailesinden gelmektedir.

Haberin Devamı

Kalkan Balığı Nedir?

Kalkan balıkları, gözleri vücudunun sol kısmında bulunan ve sağ yanı ile denizin tabanına yatan, yassı görünümlü, görünümü ile bir kalkanı andıran balık çeşididir.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kalkan balıkları Atlas okyanusunun doğu kesiminin kıyılarında ve ülkemizde bulunan Akdeniz, Ege Denizi, Karadeniz ve Marmara Denizinde yaşamaktadırlar. Derinlik olarak suların 20 metreden 70 metresine kadar olan bölümü daha çok tercih ederler. Beslenmelerini denizin dibinde bulunan yengeçler, minik balıklar ve dipteki deniz hayvanlarından karşılarlar.

Yuvarlak bir görünümü andıran ve bir kalkana benzeyen bu balıklarda pul bulunmamaktadır. Balık severler tarafından sevilerek tüketilen bir balıktır. Boyut olarak 50 cm den 70 cm ye kadar farklılık gösterebilirler. Çok ender olarak bir metre boyunu aşan ve kilo olarak 20 kg yi bulan kalkan balıkları da mevcuttur.

 

Yazarlar