Yaşam KATİL DAMAT MI?

KATİL DAMAT MI?

08.12.2010 - 02:14 | Son Güncellenme:

Milyoner eşiyle balayına gittikleri Afrika’da cinayete kurban giden İsveçli model Dewani’nin kocası tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Savcının iddiası üzerine dava yeniden başlayacak

KATİL DAMAT MI

Geçen ay Afrika’da balayında iken bir cinayete kurban giden İsveçli model Anni Dewani’nin (28) kocası İngiliz milyoner Shrien Dewani tarafından öldürülmüş olabileceği iddia edildi. Savcı, 13 Kasım’da işlenen cinayete Dewani’nin de karıştığını açıkladı. Savcının, bu suçlamasıyla davanın yeniden başlaması bekleniyor. Bilindiği üzere yeni evli çift, Cape Town’a 50 kilometre mesafede beş yıldızlı bir otelde balaylarını geçiriyordu.
13 KASIM akşamı yemekten sonra Anni Dewani, kaldıkları yerin İsveç’e benzediğini, kendisinin gerçek Afrika’yı görmek istediğini söyleyince çift otellerine gitmeden önce Güney Afrika’nın yoksul semtlerinden Gugulethu’da taksiyle tura çıktılar. Karanlık sokaklarda taksi ilerlerken, iki silahlı soyguncunun saldırısına uğradılar. Saldırganlar iki haftalık evli genç kadını kaçırıp öldürdü.
DÜNKÜ duruşmada suçlu bulunan taksi şoförü Zola Tongo 18 yıl hapis cezası alırken, Shrien Dewani’nin karısı Anni Dewani’yi öldürmesi için kendisine 1.345 sterlin teklif ettiğini söyledi. Duruşmada olaya karışan iki kişiye daha çeşitli cezalar verildi.

Aile iddiaları reddetti

Haberin Devamı

Dewani’nin ailesi taksi şoförünün iddialarını gülünç olarak niteledi ve “İddiaların zaten hayatını beraber geçirmek için seçtiği kadının ölümü nedeniyle yas tutan genç adamı incittiği” yorumunu yaptı. BBC, Tongo’nun hapis cezasının geçerli olduğunu, ancak bu açıklamaları sonrası yeni açılacak davada tanık olarak duruşmaya çıkmasının beklendiğini belirtti.

Yazarlar