Yaşam Katil zanlısı Musa’yı okulda beklemiş

Katil zanlısı Musa’yı okulda beklemiş

13.11.2009 - 01:39 | Son Güncellenme:

Erzurum’da öldürülen Musa’nın cesedi morgda aileye verilirken, katil zanlısının da Musa’nın okulunun önünde beklediği ortaya çıktı

Katil zanlısı Musa’yı okulda beklemiş

Erzurum’da kapüşonlu bir genç tarafından kaçırıldığı ileri sürülen ve bir hafta sonra cesedi bulunan ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kang’ı (13) öldürdüğü iddiasıyla, amcasının oğlu S.K. (17) tutuklandı. Suçlamayı reddeden S.K., önceki akşam büyük bir gizlilik içinde gözaltına alındı ve halkın linç girişiminde bulunmasını önlemek için sabaha karşı cezaevine konuldu.

Tanıklar teşhis etti
İhbarları da dikkate alarak S.K.’yı takibe alan polis, amcası Ebamüslüm Kang’ın evine giderek beklemeye başladı. Yakalanan S.K., olay günü babasına ait demir doğrama atölyesinde çalıştığını ve daha sonra işçilerle Yoncalı köyüne giderek kapı taktığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı Ünal Bingöl ise tanıklarla yüzleştirme yapılmasını istedi. Camlı ayna arkasındaki beş gencin arasına yerleştirilen S.K.’yı, kaçırıldığı sabah Kang’ı son gören biri kız iki öğrenci, yeri değiştirilmesine rağmen her seferinde teşhis etti.
S.K. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nde, savcı tarafından, bir sosyal hizmet uzmanı ve avukat eşliğinde ifadesi alındı. “Bu olay benim tek başıma yaptığım şey değil” dediği ileri sürülen S.K., sabaha karşı “nitelikli kasten adam öldürme” suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Sakin ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken S.K., tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi’ne kondu. Musa’nın babası Nejmettin Kang, “Yeğenim S. de benim evladımdı. Onun öldürdüğüne inanmak istemiyorum. En çok onlar bulmak için çaba harcadı. Cenazede hepsi vardı ama S.’yi göremedim” dedi. Oğlu tutuklanan Ebamüslüm Kang ise “Çocuklarıma

Haberin Devamı

iftira atıldı” diye konuştu. S.K.’nın ağabeyi İbrahim Kang da ağlayarak, “Olaylar olduğu zaman köydeydik. Kamera görüntüleriyle uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Kardeşim o görüntülerdeki kapüşonlu genç değil. Kapüşonlu bir montu da yok. Bu işi Emniyet çözemedi, bizim üstümüze yıkacaklar” dedi.

YARDIM EDENLER VARDI ŞÜPHESİ
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Musa’nın başının ezilmediğini, kolları ve bileklerinin kesilmediğini belirtti. Öztürk, “Otopsiye, Ankara’ya kriminale gönderdiğimiz şeyler var. Bekliyoruz. Buna yardım eden kişiler de olabilir” diye konuştu. Cinayetin internet oyunuyla ilgisi olduğuna dair ellerinde bir bilgi bulunmadığını, bu iddianın bir spekülasyon olarak yayıldığını belirten Öztürk, internet ve oyun olayı üzerinde ayrıca durulduğunu söyledi.

Yazarlar