Yaşam Katili saç kepeği ele verdi

Katili saç kepeği ele verdi

07.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Polis, üç ay önce işlenen İlona Tcaciuc cinayetini aydınlattı. Ekipleri katil zanlısına kadının giysisinde bulunan kepek götürdü!

Katili saç kepeği ele verdi

Beyoğlu’nda 3 ay önce evinde boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulunan Moldova uyruklu İlona Tcaciuc’un (37) katil zanlısı olarak patronu Ömer K. (37) gözaltına alındı. Ömer K., İlona Tcaciuc’un giysisi üzerine düşen saç kepeğinden alınan DNA örneği sayesinde yakalandı.
Laleli’de bir dekorasyon firmasında sekreter olarak çalışan Tcaciuc, 10 Ağustos’ta evinde ölü bulundu. Olay Tcaciuc’un iki gündür işe gitmemesi üzerine ortaya çıktı. Çalıştığı işyerinin ortaklarından Ömer Altuntaş, Tcaciuc’un evine gittiğinde cesediyle karşılaştı. Tcaciuc boğazı kesilerek öldürülmüştü. Polis, Tcaciuc’un elbisesi üzerinde saç kepeği buldu.

DNA’lar?eşleşti
Ekipler, Moldovalı kadının yakın çevresini mercek altına aldı. İlk olarak çalıştığı işyerindeki iki patronu Ömer K. ile cesedi bulan Ömer Altuntaş’ın ifadesine başvuruldu. Ömer K.’nın ifadelerinde bazı çelişkiler olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Ömer K.’nın DNA örneğiyle evde bulunan kepek örneklerinden alınan DNA karşılaştırıldı. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemenin ardından örneklerdeki DNA’ların birbirini tutması üzerine Ömer K. gözaltına alındı.
Ömer K., 5 yıllık ortağıyla aralarının sekreterliklerini ve tercümanlıklarını yapan İlona Tcaciuc yüzünden bozulduğunu ileri sürdü. Olay günü İlona Tcaciuc’u bu konuyu konuşmak için evine kadar takip ettiğini belirten Ömer K., cinayeti aralarında çıkan tartışma yüzünden işlediğini öne sürdü.

Yazarlar