Yaşam Kaymakamın öğretmen eşine ‘torpil’ iddiası

Kaymakamın öğretmen eşine ‘torpil’ iddiası

25.12.2008 - 03:11 | Son Güncellenme:

İzmir’in Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata’nın, sınıf öğretmeni eşi Nahide Büyükata’yı terfi ettirmek için devreye girip, takdirnameyle ödüllendirdiği öne sürüldü

Kaymakamın öğretmen eşine ‘torpil’ iddiası

Bazı okullardaki din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni açığının cami imamlarıyla kapatılmasına onay vererek gündeme gelen, İzmir Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata’nın, öğretmen eşi Nahide Büyükata’yı terfi ettirmek için takdirname verdiği iddia edildi.
Büyükata, Balıkesir Edremit’ten 2008 başında Güzelbahçe Kaymakamlığı’na atandı. Eşinin tayini de Konak İsmetpaşa İlköğretim Okulu’na çıktı. Ancak eşi bu okulda çalışmadı ve görevlendirmeyle Güzelbahçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı vekili oldu. Nahide Büyükata ağustosta da, boş olan halk eğitimi merkezi müdürlüğü ya da müdür yardımcılığı görevlerine atanmasını istedi.
Bu sırada Büyükata’yı Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 3 puan değerindeki teşekkür belgesiyle ödüllendirdi. Kaymakam da eşine 11 Ağustos’ta, 5 puanlık takdir belgesi verdi. Bu puanlara rağmen, sınavı kazanan başka eğitimciler Büyükata’yı geçip boş kadroları doldurdu. Büyükata bu kez Balçova Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Vekili oldu.
Kaymakam da Milli Eğitim’den eşinin Güzelbahçe’ye görevlendirilmesini istedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Güzelbahçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Bircan Bektaş’ı başka bölüme kaydırıp kadroyu boşalttı ve Büyükata bu göreve vekil olarak atandı.
Bu ayrıcalıklar tepki çekerken, Kaymakam Büyükata soruları yanıtsız bıraktı. İzmir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfeddin Yılmaz da iddiaları reddetti.

Yazarlar