Editörün Seçtikleri Kısa kısa

Kısa kısa

26.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa kısa

Kısa kısa

       Gala Gölü'nde bayramın ikinci günü teknelerinin devrilmesi sonucu boğulan Ahmet Ertürk (20), Serkan Elmas (20), Mustafa Çayır (19) ve Zeki Vardar (19) adlı 4 gencin cenazesi Enez'de gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Gençler ördek avı için açıldıkları gölde kaybolmuşlar, son ceset dün sabah bulunmuştu.

       İkitelli'deki radyasyon kazasında en büyük zararı gören Ilgaz Ailesi, olayda kusuru bulunduğu iddia edilen Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na dava açıyor. Sorumluların ihmal suçundan 6 aydan 3 yıla kadar cezaya çarptırılabileceği, mağdurlar tarafından bir de tazminat davası da açılacağını bildirildi.

       Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, "İkitelli'de meydana gelen radyasyon rezaletine sebebiyet verdikleri" gerekçesiyle Çulhalar Limited Şirketi'nin Kobalt - 60 ithal lisansını iptal etti. TAEK Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın Türkiye'de Kobalt - 60 ithal etme iznine sahip olan 4 firmanın sıkı denetim altına alındığını söyledi.

       Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı'nın "Cinsel Sağlık Projesi İletişim Ödülleri" yarışmasında Milliyet Haberler Ajansı (MİLHA) Trabzon Bürosu'ndan Enis Yıldırım "Üniversiteye cinsel otomat" adlı haberiyle, haber dalında birincilik ödülü kazandı. Ödüller şubat ayında törenle verilecek.



Yazarlar