Yaşam KPSS’DE 350 KİŞİ İFADE VERECEK

KPSS’DE 350 KİŞİ İFADE VERECEK

02.12.2010 - 02:00 | Son Güncellenme:

Kopya ve soruların çalındığı iddialarıyla ilgili soruşturmada iptal edilen KPSS’de tam puan alanların ifadesi alınacak. Ayrıca görevden alınan 8 personel de inceleniyor

KPSS’DE 350 KİŞİ İFADE VERECEK

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) Eğitim Bilimleri testi sorularının çalındığı ve kopya çekildiği iddiasıyla savcılıkça yürütülen çok yönlü soruşturmanın odağındaki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM) görevden alınan 8 kişinin her türlü mal varlığının araştırılmasına karar verildiği öğrenildi. Savcılığın, iptal edilen sınavda tam puan alan 350 adayın da ifadesine başvuracağı bildirildi.
Milliyet’in edindiği bilgiye göre, iptal edilen KPSS’nin ardından yenilenen sınavda tam puan alan adayın çıkmaması savcılığı da harekete geçirdi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, iptal edilen sınavda tam puan alan 350 adayın listesini ÖSYM’den istedi. ÖSYM, 350 adayı kimlik ve adres bilgileriyle birlikte savcılığa bildirdi.

96 kişi Ankara’da
Listeye göre tam puan alan adaylardan 96’sının Ankara’da, 254 adayın ise Ankara dışındaki illerde ikamet ettiği belirlendi. Sakınan’ın Ankara’daki 96 adayı savcılığa çağırıp ifadesini alacağı bildirildi. Sakınan, diğer 254 adayın ise oturdukları illerdeki savcılıklara talimat yazarak, ifadesini alacak. Sakınan, ifadelerin alınmasının ardından delil durumunu değerlendirerek, durumları şüpheli olan adayları ‘şüpheli’ sıfatıyla soruşturabilecek.

Malvarlığı incelemesi
ÖSYM’nin bilgisayarlarından alınan imajların incelenmesine bilirkişiler tarafından başlandığı öğrenildi.
Soruşturmada ÖSYM’de arama yapılmış ve ardından Başkan Prof. Dr. Ünal Yarımağan görevinden istifa etmişti. İstifadan sonra 8 ÖSYM personeli de görevden alınmıştı. Savcılığın, 8 kişinin her türlü malvarlıklarının araştırılması talimatı verdiği bildirildi. ÖSYM Özel Kalem Müdürü Işıl Çıngı, ÖSYM Genel Sekreteri Mehmet Altunay, Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Tütüncü, Araştırma Geliştirme Müdürü Haydar Altunay, Sınav Hizmetleri Müdürü Feza Kart, Test Geliştirme Uzmanları Burak Özdemir ile Erkam Dündar ve Mustafa Tütüncü’nün ÖSYM personeli olan eşi Gönül Tütüncü görevlerinden alınmıştı.

Yazarlar