Yemek Lokum gibi kavurma için dikkat etmeniz gereken püf nokta! Sırrı pişirmede saklı

Lokum gibi kavurma için dikkat etmeniz gereken püf nokta! Sırrı pişirmede saklı

30.06.2023 - 11:51 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazları arasında et kavurması yer alıyor. Ancak etin lezzetine lezzet katan püf nokta ise pişirme yönteminde. İşte Kurban Bayramı’nda tadına doyamayacağınız lokum gibi kavurma tarifi…

Lokum gibi kavurma için dikkat etmeniz gereken püf nokta Sırrı pişirmede saklı

Et kavurması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte her evde de kavurma telaşı var. Ancak lokum kıvamında et yapmak oldukça zor. Kavurma yaparken gözden kaçırdığınız püf noktalar…

Haberin Devamı

Kavurma yapmanın püf noktası

-Etlerin sert olmasını istemiyorsanız içerisine tuz ve baharatları en son eklemenizi tavsiye ederiz.

-Kavurma için en çok kullanılan et kuzu etidir. Ancak söz konusu kurban bayramı olduğunda kavurmanızı kuzudan da koyundan da dana etinden de yapabilirsiniz. Çünkü etler taze olduğu için pişirmesi de kolay ve zahmetsiz olacaktır.

-Koyun etinden kavurma yapacaksanız kendi yağında, çok kızgın ateşte pişirebilirsiniz. Dana etini ise yeteri kadar su ve yağ ekleyerek uzun sure pişirmeniz gerekir.

-Kavurma yaparken kullanacağımız etin biraz yağlı olması kavurmanın lezzetli olması için gereklidir. Bu sebeple kurban etinizi temizlerken tüm yağı almamanızda fayda var.

Kurban bayramı kavurması nasıl yumuşak olur?

Haberin Devamı

-Kurban bayramında kavurmayı dana etinden yapıyorsanız pişmesi ve yumuşak olması koyun etine göre biraz zahmetli olabilir.

-Ayrıca hemen kesildiği gün değil de en azından bir gün dolapta beklemiş eti kavurma yaparsanız istediğiniz yumuşaklığı elde edebilirsiniz.

-Yukarıda bahsettiğimiz önce kızgın ateş sonra orta ateşe dikkat ederseniz kavurmanız yumuşak olur.

Lokum gibi kavurma için dikkat etmeniz gereken püf nokta Sırrı pişirmede saklı

Kurban bayramı kavurması nasıl saklanır?

-Kurban bayramından sonra da taze ve lezzetli bir şekilde kavurma tüketmek istiyorsanız kavurmanızı saklayabilirsiniz.

-Kavurmanızı pişirdikten sonra ayrı bir tencerenin içerisinde iç yağı eritip, kavurmanın olduğu kabın içerisine boşaltın. Yağ donduktan sonra kavurmanızı buzlukta veya dolabınızın bir gözünde saklayabilirsiniz.

Kavurma malzemeleri

Dilediğiniz miktarda kuyruk yağı

1 kg kadar dana veya koyun eti

Dilediğiniz baharatlar ( tuz, karabiber, kekik)

Kavurma yapılışı:

1. adım: İlk olarak etlerinizi sudan geçirin ve üzerindeki kanın temizlendiğinden iyice emin olun. 

2. adım: Daha sonra kuyruk yağını ve etleri doğrayın.

3. adım: Eğer düdüklü tencereniz varsa etleri ve kuyruk yağını düdüklü tencerenin içerisine atın.

4 adım: Düdüklü tencerenin içerisine su koymanıza gerek yok et kendi suyu ile pişecektir.

5. adım: 40 veya 45 dk sonra düdüklü tencerenin kapağını açarak etleri bir tavaya boşaltın. 

Haberin Devamı

6. adım: Daha sonra etleri tavada kavurabilirsiniz.

Afiyet olsun.

DİPNOT: Kavurma lokum gibi olsun istiyorsanız sarımsak eklemeyi ve kısık orta ateşte pişirmeyi unutmayın.

 

 

Yazarlar