Stil Masallar Diyarına Hoşgeldiniz!

Masallar Diyarına Hoşgeldiniz!

26.04.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çocukluğumuzda uykudan önce dinlediğimiz hayaller alemine en hızlı geçiş yapmamızı sağlayan masallarımız günümüzde sanat dallarının birçoğunu etkilemeye devam ediyor. Özellikle de “moda”yı!.

Masallar Diyarına Hoşgeldiniz

Moda dünyası hızlıca sürkülasyonlar yaşayan dünya üzerinde en çok ilgi çeken mecralardan biri. İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte hızlı bilgi alış-verişinin sağlanabildiği sanal alemde yeni dünyalara yelken açmak hepimizin bir yerinden yakalamaya çalıştığı bir durum haline geldi.

Haberin Devamı

Masallar Diyarına Hoşgeldiniz

Alexander McQueen

Hızlı tüketim çağında olsak bile, modanın hızına başka hiçbir kulvarın yetişemediğini de görüyoruz. Renkleri ve tarzlarıyla takipçilerini etkileyen tasarımcılar, trendleri yıllar öncesinden belirleyerek yeni dünyalara yelken açıyor. Geriden takip ederek bir sezon sonrasında “acaba neler yapacaklar?” diye beklediğimiz moda dünyasının “en”lerinin yeni oyun alanı “masallar alemi” oluyor.

Masallar Diyarına Hoşgeldiniz

Christian Dior

Yeni sezonda iyi ve kötü karşıtlığından yola çıkarak, siyah-beyaz zıtlığına tüm neon renkleri ekleyerek yeni bir “rüya” kurgusu oluşturuluyor. Kabarık etekleri, neon elbiseleri, kreatif desenleri ile tasarımcıların markaları için sınırsız fikirlerini kullandıkları masallar alemi, sinemadan, müzikten ve elbette sanatın bütün imkanlarından faydalanıyor.

Haberin Devamı

Masallar Diyarına Hoşgeldiniz

Zuhair Murad

Grimm kardeşlerin masallarından yola çıkarak koleksiyonlarında vurgu yapan Alexander McQueen, Miu Miu, Chanel, Louis Vuitton “kendi tarzlarını” ortaya koyarak kendi masallarını yazıyor. Her daim farklı bir hikayeyle yola çıkarak, gerek daha asi, gerek daha romantik oluyorlar.

Masallar Diyarına Hoşgeldiniz

Valentino

Günümüzün en yaygın romanları arasında yer alan ve her daim öyle kalacağına inandığımız Pamuk Prenses, Cindirella moda akımlarına en uygun masallar arasında gösteriliyor. Prenses hikayelerinin yazıldığı, gösterişli baloların aranan yıldızı olmak için tüm parıltıları kullanmak gerektiği düşünülürse, Cindirella ve Pamuk Prenses, hakkı yenmeyecek ve bizi en çok etki altında bırakan, yeni nesil tasarımcılarınsa “fantastik” kurgular yapmasını sağlayan hikayeler oluyor!..

Viktor&Rolf

Podyum geçişlerini rüya gibi fotoğraf çekimleriyle perçinleyen modacılar, fotoğrafçılarn hayallerinde yarattıkları dünya ile günümüze adaptasyondan çok daha ileriye gidiyorlar. Geleceğin modası konuşulduğunda daha nice masallara ve fantastik öğelerin kullanımına açık olduğunu bildiğimiz moda sektörünün yeni masal adaptasyonlarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yazarlar