10K koşusuyla hayata dönüyoruz

12-13 Haziran tarihlerinde Kadıköy Belediyesi’nin de katkılarıyla Caddebostan’da düzenlenecek Amazfit Cadd10k Koşusu’na sayılı günler kaldı. Pandemi döneminde birçok yarışın askıya alınmasından sonra yoğun bir katılımla gerçekleşecek koşuya şimdiden 2 bin atlet kaydını yaptırmış durumda. 16 yaşını dolduran herkes koşuya katılabilecekken aynı zamanda 10K koşusu dışında gençler için de paten yarışı ve çocuk koşusu da olacak. ‘Hayata dönüyoruz’ mottosuyla yarış gününe hazırlanan atletlerin yanı sıra kendisi de şampiyonlukları bulunan eski bir atlet olan koşunun organizatörü Ozan Demir bu koşunun sporcuların normal hayata dönüş adımlarından biri olacağını söylüyor. Atletizm kariyeri boyunca pek çok koşu organizasyonuna katılan ve birçok başarılı dereceyle ülkesine geri dönen Ozan Demir, “Artık ülkemize başarılı spor organizasyonları kazandırmak istiyoruz. Ve bu hayallerimizi gerçekleştirebilirsek şampiyon olmuş kadar haz duyacağım” diyor. 12-13 Haziran Amazfit Cadd10k koşusu ardından faaliyet takvimine göre yeni etkinlikleri de paylaşan Ozan Demir; “Eskişehir’de spor festivali ve koşu yarışımız olacak. Daha sonra Runtheisland Bozcaada koşusu, Kadıköy Yarı Maratonu Ve Spor Festivali, Karşıyaka 10k koşusu bu sene planladığımız diğer etkinliklerimiz arasında” diyor.

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi Amazfit Cadde 10k Koşusu ve Spor Festivali’ne sayılı günler kaldı. Bu pandemi döneminde bu festival sporculara ve izleyenlere nasıl bir nefes olacaktır? Nasıl bir hayata dönüş bekliyor bizi?

Evet! artık geri sayıma başladık. Tüm dünyayı etkileyen pandemiden dolayı geçen sene yapmayı planladığımız Cadde10k koşumuzu 13 Haziran’da yapacağız. 12 Haziran Spor Festivali, 13 Haziran koşu yarışı olacak… Uzun bir aranın ardından böyle bir etkinliği yapacağımız için oldukça heyecanlıyız. Sporcular ve seyirciler açısından da heyecanlı bir bekleyiş var. Biz pandemi koşullarına uygun şekilde gerekli tüm önlemleri alarak insanlara biraz da olsa normal hayatlarına dönmelerini sağlamak istiyoruz. Hayata dönüyoruz mottomuz bu düşünce ile ortaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

10K koşusuyla hayata dönüyoruz

10k Koşusunda yer almak için gerekli şartlar neler?

16 yaşını doldurmuş olan bütün bireyler koşu yarışımıza katılabilir. 10k koşu yarışının dışında, Paten yarışımız ve çocuk koşumuz da olacak.

Katılım nasıl? Pandemi öncesi ve sonrası katılım oranları ve sporcuların performansları ne oranda değişiklik gösterdi veya gösterecektir sizce? Pandemi ve kısıtlamalar sporcuları nasıl etkiledi?

Koşuya katılmak isteyen herkes www.cadde10k.com.tr adresinden 5 Haziran’a kadar kayıt yaptırabilir. Şu an için 2 bin kişiyi geçtik kayıtlarda. Sporcuların performansları açısından değerlendirirsek belirsizlikler ve yasaklardan dolayı antrenmanlarından geri kalan sporcular olacaktır. Performans açısından olumsuz etkilenseler de parkurumuzun hızlı ve düz olmasından dolayı yine de iyi dereceler çıkabileceğini düşünüyoruz.

“En iyi derecem 2 saat 23 dakikaydı”

Sizin de ödüller ve şampiyonluklarla geçen bir atletizm kariyeriniz var. Bu kariyerinizi devam ettirecek misiniz yoksa sınırın diğer tarafına geçip sadece izleyen mi olacaksınız?

Haberin Devamı

Evet 14 yıllık bir atletizm kariyerim oldu. Birçok mesafede çeşitli Türkiye şampiyonluklarım ve balkan şampiyonluklarım var. Kariyerime yeni bir yolda devam etme kararı aldım ve spor organizasyonları yapan bir şirket kurduk. Şimdi burada başarılı spor organizasyonları ile kariyerime devam ediyorum.

Bugüne kadar en unutamadığınız şampiyonluğunuz ve koşunuz hangisi oldu?

Kariyerim boyunca unutamayacağım çok fazla yarışım oldu. Ama bunların arasında en unutamadığım Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Prag maratonuydu. Orada koştuğum 2 saat 23 dakika kariyerimde ki en iyi derecem oldu. Şirketimizin adı da buradan geliyor.

Şampiyonluk hazzını tekrar yaşamak ister misiniz? Bu hissi yaşamaya ne kadar yakınsınız?

Şampiyonluk hazzı tarifi oldukça zor bir his. Tekrar yaşamak ister misin sorusuna şöyle cevap verebilirim. Artık ülkemize başarılı spor organizasyonları kazandırmak istiyoruz. Ve bu hayallerimizi gerçekleştirebilirsek şampiyon olmuş kadar haz duyacağım.

10K koşusuyla hayata dönüyoruz

“Gelişime açık bir ekibiz ve hedefimiz büyük ses getirecek uluslararası organizasyonlar düzenlemek”

Büyük bir etkinlik düzenleme hazırlığındasınız... Atletizmden sonra spor festivalleri düzenlemenizi sağlayan itici güç veya sebep neydi? Mesela bu katıldığınız yarışların organizasyonunu beğenmediğinizden mi oldu?

Atletizm yaparken ulusal ve uluslar arası bir çok organizasyona dahil oldum. Atletizm kariyerimi bıraktıktan sonra çeşitli şirketlerde yönetici pozisyonda çalıştım. Ancak hayalim kendi şirketimi kurup spor organizasyonları yapmaktı. 2018 yılında bunu gerçekleştirdim. Uluslararası birçok organizasyona katılım sağladım ve burada ki gözlemlerim ülkemizde yapacağımız etkinliklerimizde bize fayda sağladı.

Son dönemde herkes alanında uzman olmayan kişilerin etkinlikler düzenleyerek organizatör olarak ortaya çıkmasından çok rahatsız. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu konu zamana muhtaç bir konu aslında. Zamanla eleniyor işin uzmanı olmayan kişiler. Etkinliğe katılan insanlar deneyimliyor ve gözlemliyorlar. Herkesin organizasyon yapması veya organizatör olarak anılması bizim mesleğimizin geleceği açısından sorun yaratacağını düşünüyoruz.

Peki sizin ister sporcu kimliğiniz ister organizatör kimliğinizle olsun mutlaka yapmam, düzeltmem ve geliştirmem lazım dediğiniz neler var?

Biz gelişime açık bir ekibiz. Hedefimiz ileride çok büyük ses getirecek uluslararası organizasyonlar düzenlemek. Türkiye’de yapmayı planladığımız organizasyonlarımızı yurtdışında da yapmak istiyoruz. Bu yüzden kendimizi yurtdışındaki organizasyonları takip ederek geliştirmeyi planlıyoruz.

Haziran sonrası yeni etkinlikleriniz olacak mı?

12-13 Haziran Amazfit Cadd10k koşumuzun ardından şu an için faaliyet takvimine göre; Eskişehir’de spor festivali ve koşu yarışımız olacak. Daha sonra Runtheisland Bozcaada koşusu, Kadıköy Yarı Maratonu Ve Spor Festivali, Karşıyaka 10k koşusu bu sene planladığımız diğer etkinliklerimiz.