"Gülmeyi ve güldürmeyi seviyorum"

Mucize 2: Aşk filminde canlandırdığı Elvis Ali karakteriyle izleyenlerden tam not alan Sinan Çalışkanoğlu kendi hayatındaki en büyük mucizenin köpeği Kral’ın hayatını kurtarmak olduğunu söylüyor. Hem komedide hem de dramda başarılı oyunculuğuyla her seferinde ön plana çıkan Çalışkanoğlu etrafında mutsuz yüzler görmeyi sevmediğini anlatıyor e şöyle diyor; “Komedinin, hayatı değiştirmekle ilgili potansiyelinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Etrafında mutsuz yüzler görmeyi çok seven biri değilim. Gülmeyi ve güldürmeyi seviyorum.”

Haberin Devamı

Gülmeyi ve güldürmeyi seviyorum

Mucize 2 filmiyle yollarınız nasıl kesişti neden bu filmde olmak istediniz?

Boyut Film'le daha önce bir takım projeler için görüşmüştük ancak kısmet bu filme oldu. Başta, filmde olmakla ilgili ön yargılarım vardı çünkü senaryoyu bilmiyordum. Mahsun hoca, oyunculara senaryo vermiyor. Şirkette bir toplantı ayarlanmıştı. Belki de anlattığı yüzüncü kişi olmama rağmen, bana bütün senaryoyu en baştan sona kadar anlattı. Onun inancı ve samimiyeti karşısında çok etkilendim. O görüşme sonucunda kafamda hiçbir soru işareti kalmadı ve filmde olmaya karar verdim.

Bu karakterle nasıl bir şeye dikkat çektiğinizi düşünüyorsunuz?

Benim için bu karakter, ‘İnsanlara, yardım ederek dünyayı değiştirebilirsin’ Öğretisinin vücut bulmuş hali. Hiçbir karşılık beklemeden, yardıma ihtiyacı olan, tamamen yabancı bir insana, elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyor. Benim için çok değerli bir şey bu. Elvis Ali, hoşgörü, yardımseverlik, saygı, dostluk, sevgi ve emek gibi insani değerleri olan biri ve bu karakteri oynamanın bu değerlere dikkat çektiğini düşünüyorum.

Mucizelere inanır mısınız? Hayatınızda yaşadığınız ya da tanık olduğunuz en büyük mucize neydi?

Mucizelere inanırım. Benim mucizem, sokakta bulduğumda, ölmek üzere olan terkedilmiş bir köpek yavrusudur. Benim dışımda herkesin, “Kesin ölür, bırak uğraşma, yaşaması imkansız” dediği o köpek yavrusu şu anda 9 yaşında gayet sağlıklı ve çok mutlu. Filmde, Elvis Ali ve Aziz arasında kurduğum empatinin alt metninde yer alan, o azmin sebebi köpeğim Kral’dır. Vazgeçmedik, pes etmedik. Kendi mucizemizi yarattık.

Haberin Devamı

Gülmeyi ve güldürmeyi seviyorum

“Mülkiyet kavramıyla ilgili fikirlerim değişti”

Peki ya aşkın gücü ve büyüsü size ne kadar etki ediyor? Aşkın hayatınızdaki yeri ve ayrıcalığı nedir desem ne dersiniz?

İçinde aşkın olduğu, her türlü eylemin, sihirli olduğunu düşünüyorum. Mesleğim, hayatım, hayatıma seçtiğim insanla aramdaki kavramdır benim için aşk.

Bu aralar yapmayı düşündüğünüz hayatınıza yeni kattığınız alışkanlıklar fikirler var mı?

Klarnet çalmayı öğreniyordum ancak yoğun iş programım sebebiyle ara vermiştim en kısa zamanda kaldığım yerden derslerime devam etmeyi planlıyorum. Bunun dışında sekiz tane sokak kedimiz ve kafası esince evimize uyumaya ve yemeğe gelen bir sokak köpeğimizle, çok geniş bir aile olduk ve onlarla beraberken her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. Bu beni çok mutlu ediyor.

Sön dönemde en çok fikriniz neye karşı değişti?

Mülkiyet kavramıyla ilgili fikirlerim değişti. Sana ait olan şey, sadece sana ait değildir. Örneğin, evimizin bahçesi sadece bizim değil, orada yaşayan başka canlılar da var. Onları görmezden gelemeyiz. Özellikle bu son bir sene içinde, saygı kavramıyla ilgili fikirlerim değişti. Farkındalıklarım arttı. Dünya ve yaşadığımız çevre sadece bize ait değil doğaya ve tüm canlılara karşı hem duyarlı hem de saygılı olmalıyız.

Haberin Devamı

“Etrafımda mutsuz yüzler görmeyi sevmiyorum”

Hem dram hem komedide çok başarılısınız. Buradan bakınca ikisi de aynı oranda çok başarılı bulunuyor ama siz kendinizi en çok hangisinde başarılı ve yakın buluyorsunuz?

Öncelikle teşekkür ederim. Bence her ikisi çok iç içe geçmiş durumlardır. Yaşamın absürtlüğü içerisinde, dünyanın en komik diyalogları siz tercih etmeseniz de, bir cenazede bile karşınıza çıkabilir veya lunaparkta çok trajik bir olay yaşayabilirsiniz. Ben dramı da komediyi de bu anlamda birbirine çok yakın buluyorum. Tıpkı hayatın kendisi gibi.

Güldür Güldür macerası nasıl gidiyor?

Çok güzel gidiyor. Dizi konsepti içerisinde, tam zamanlı olarak biletli seyirciye tiyatro sunuyoruz. Profesyonel ve tiyatro kökenli bir kadroyla, her hafta farklı karakterler oynamak, mutluluk ve heyecan verici. Umarım uzun yıllar devam eder.

İnsanları güldürmek size nasıl bir motivasyon ve ilham veriyor?
Komedinin, hayatı değiştirmekle ilgili potansiyelinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Etrafında mutsuz yüzler görmeyi çok seven biri değilim. Gülmeyi ve güldürmeyi seviyorum.