Stil MILORD Style House Defilesi

MILORD Style House Defilesi

28.09.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özel dikim evi MILORD Style House’un kurucusu Namık Gökçeer dün gece The Ritz-Carlton, Istanbul’da çok özel bir defile gerçekleştirdi.

MILORD Style House Defilesi

Nişantaşı’ndaki MILORD Style House’a girdiğinizde sizi kumaşlar, yakalar, makaralar, düğme ve aksesuarlar karşılıyor. Bu malzemeler, MILORD’a dikim için gelen ziyaretçilerin vücut ölçüleri, tüm özellikleri dikkate alınarak kaydedildikten sonra el işçiliğiyle takım elbiseler, yelekler ve gömleklere dönüştürülüyor. MILORD Style House’da hazır giyim anlamında bir şey bulmak mümkün değil. İşte bu nedenle, Namık Gökçeer’in dün gece sunduğu koleksiyon da yalnızca bu defile için özel olarak hazırlandı.

Haberin Devamı

MILORD Style House Defilesi

Defilede yer alan 20 erkek, 5 kadın model Respect Model Ajansı’nın cast direktörlüğünde aylar öncesinden titizlikle seçildiler. Aralarında 2011 Ukrayna Güzeli Viktoria Cherep ile 2008 Best Model of Turkey birincisi ve Best Model of World ikincisi Armağan Oğuz’un da bulunduğu mankenlerin vücut ölçülerine ve tüm anatomik özelliklerine göre özel olarak hazırlanan kıyafetler için İtalya’nın en önemli kumaş üreticilerinden Ratti Group bünyesinde yer alan Carnet’nin Delfino markalı çok özel kumaşları seçildi. Delfino’nun geniş kartelası içinden seçilen Cashmere Wool harmanında ceketlikler, yine Cashmere Wool harmanında oluşturulmuş Flannel spor takım elbiselikler ve 160’S Superfine Merino Wool kumaşlar; iş, salon ve resmi giyim takım elbiselere dönüştürülmek üzere seçildi. MILORD’un usta terzilerinin elinde titizlikle kesilen kumaşların dikimi de tamamen elde gerçekleşti.

Haberin Devamı

MILORD Style House Defilesi

Her bir manken için ayrı ayrı provalarla devam eden dikim sırasında kostümler dönem ruhunu ve erkek giyiminin zaman içindeki evrimini en doğru şekilde yansıtabilmek adına en ince ayrıntısına kadar titizlikle oluşturuldu. İstanbul’un en özel mekanlarından biri olan The Ritz-Carlton, Istanbul’un ev sahipliğindeki defilede kıyafetlerin ruhunu en doğru şekilde yansıtacak saç ve makyaj için Sedat Temur ve Hamiyet Akpınar ile çalışıldı ve defilenin müzikleriyle ses ışık düzeni Gaydar Mırcık tarafından organize edildi.

MILORD Style House Defilesi

Tamamı özel sipariş yöntemiyle el işçiliğiyle hazırlanan kostümler bugün, MILORD’un kusursuz dikişini daha net gösterebilmek adına, belki biraz da yapılan işle meydan okuma olarak da değerlendirilebilecek şekilde tamamen beyaz ışık altında sunuldu.

Yazarlar