Püf Noktası Mobilyalarda bardak lekesine son veren tüyo! Temizleyici kullanmanıza gerek bile yok

Mobilyalarda bardak lekesine son veren tüyo! Temizleyici kullanmanıza gerek bile yok

24.11.2023 - 14:09 | Son Güncellenme:

Ahşap renkli mobilyaların üzerine sıcak bardak veya tabak koyulduğunda lekeler olabiliyor. Bu tip durumlarda hangi temizlik ürünü kullanılırsa kullanılsın izleri çıkarmak mümkün olamayabiliyor. İşte bu gibi durumda ihtiyacınız olan şey ütü ve havlu. Bu ikili lekeyi anında çıkarıyor

Mobilyalarda bardak lekesine son veren tüyo Temizleyici kullanmanıza gerek bile yok

Evimizdeki mobilyalar, sıcak bir içeceği ya da bir bardak soğuk suyu dinlendirmek için ideal yerlerdir. Ancak, bu keyifli anların ardında bazen sinir bozucu bir sorun ortaya çıkabilir: bardak lekeleri. Özellikle ahşap mobilya türleri üzerinde oluşabilen bu lekeler sıcaklığın verdiği zarardan dolayı böyle olabilmektedir.

Haberin Devamı

Çözüm ütü ve havlu ikilisi

Mobilyanızın üzerindeki bu lekeyi çıkarmak için ihtiyacınız olan şeyler ütü ve havlu. Yapmanız gereken şey ise çok basit. Havluyu lekeli bölgenin üstüne getirin. Sıcak ütüyü havlunun üzerinde bir müddet gezdirin. Ardından mobilyanızın üzerindeki bardak lekenizin kaybolduğunu göreceksiniz.

Ahşap mobilyaların yüzeyindeki lekeleri temizlemek için diğer yöntemlerden birisi de su, sirke birkaç damla yağ. Su, sirke ve birkaç damla yağın karışımından oluşan bir sıvı hazırlayın. Bu karışımı kullanarak ahşap yüzeydeki lekeleri kolayca temizleyebilirsiniz.

Mobilyalarda bardak lekesine son veren tüyo Temizleyici kullanmanıza gerek bile yok

Eğer leke daha zorlu ve eskimişse, tuz kullanabilirsiniz. Bir pamuğa tuz ve sıvı yağ damlatın, ardından lekeli bölgeye uygulayarak lekeyi ovalayın. Bu işlemle leke kaybolana kadar devam edin. Daha dirençli lekelerde ise, tuz ve yağ karışımını lekenin üzerine dökün. Bu karışımı 2-3 saat boyunca lekede bekletin, ardından kuru bir bezle silerek temizleyin.

Haberin Devamı

Bu yöntemle ahşap mobilyalarınızdaki lekeleri etkili bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.

Ahşap eşya bakımı nasıl yapılır?

Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre; Eşyalarınızı direkt güneş ışığından ve ısıdan uzak tutup, haftada bir defa da tozunu alma işlemini yapmak rutin temizleme işlemidir.

Ahşap mobilyalara arada bir de bakım yapmak gerekir. Bunun için en basit yöntem ise çay kullanmaktır. Ahşap eşyalarınızı ayda bir çay ile temizleyebilirsiniz.

Bunun için iki poşet çayı kaynamış suyun içine atın ve soğumasını bekleyin. Çay ile ıslatıp iyice sıktığınız bez ile mobilyalarınızı silin. Bu işlem ahşap mobilyalarınızın yüzeyinin parlamasına yardımcı olacaktı.

Yazarlar