Her şey darmadağın olduğunda

Her şey darmadağın olduğunda, bizi kurtaracak tek şey kalpten bir bağlantıdır. Bu tarz bir bağlantıyı en yakın zamanda Avustralya’daki yangın sırasında deneyimledik. Birçok insan, canı pahasına da olsa ormandaki hayvanları kurtarmaya çalıştı. Hatta yangından bir önceki gün huzuru bozulduğu için komşusuyla tartışmış olmasına rağmen yangın başladıktan sonra bırakın huzuru, hayatı pahasına kendisini ateşin içine atmış insanlar olduğuna eminim.

Kalpten bir bağlantının, her şeyi bir anda değiştirme gücü vardır. Örneğin, özgüven geliştirmek için koçluk hizmeti alır, psikoterapiye gidersiniz, toplumu etkileyen büyük bir acı söz konusu olur, yıllardır ortaya çıkması için uğraştığınız özgüven birden yanı başınızda beliriverir. Özgüveni, yanı başınıza getiren şey şefkattir. Bu durumu en iyi anlatan diğer bir örnek annelerimizdir. Çocukluktan yetişkinliğe kadar annemizin çok güçlü olduğunu düşünürüz. Büyüyüp de hayata daha farklı bakmaya başladığımızda, birden o çok güçlü kadının korkuları olduğunu keşfederiz. Sizi bilmem ama annemin korkularının olduğunu fark ettiğimde çok şaşırmıştım. Hatta önceleri numara yaptığını dahi düşündüm. O zamanlar sahip olduğu özgüvenin gerisindeki asıl gücün bana duyduğu şefkat olabileceğini hesaba katamamıştım.

Haberin Devamı

Kalpten bağlantı, değişimin kaçınılmaz olduğunu ret eden zihnin, değişimle birlikte hareket etmesini sağlar. Bir şeyleri hazmedemiyor, sürekli haksızlığa uğratıldığınızı düşünüyorsanız Kalpten bir bağlantıya ihtiyacınız var demektir. Her şeyin altüst olmasını beklemeden, Kalpten bir bağlantı kurmak isterseniz size Transformal Nefes’i denemenizi öneririm.

Transformal Nefes tekniği, kişinin kendi kendini şifalandırabileceği güçlü bir tekniklerden birisidir. 45 yıllık bir geçmişi olan Transformal Nefes, 53 ülkede ve altı kıtada yaşayan insanlar tarafından deneyimlenmektedir. Kalpten bağlantıyı sağlayabilmesinin ardındaki mekanik şöyledir;

Transformal nefes tekniğini uygulamaya başladığınızda adeta kendi nefesinizle bedeninizdeki şifa enerjisini çağırmış olursunuz. Ve bu şifa enerjisi çok güçlüdür. Bu şekilde yaşamınızda içsel ve dışsal dönüşüm gerçekleştirmek için gerekli zemin oluşturulmuş olur. Bilincinizin en yüksek seviyesine ulaşmak kolaylaşır ki bu da yaratıcılığın artması, kendiniz için doğru olanı kalpten bilme ve hareket etme anlamına gelir. Kalpten bağlantının, bazı fiziksel faydaları da mevcuttur. Diyaframdan derin nefes alıp verildiğinde, endişenin etkilerinin hafiflediği görülmüştür.

Haberin Devamı

Transformal Nefes sihirli bir değnek olmasa da bunu uygulayan ve öğrendiklerini kullanmaya devam edenler anlayışın çok üzerinde bir huzur duygusuna ulaştıklarını bildirmektedirler. Huzur duygusunun olması nefesin bedende rahatça aktığını, bedendeki enerjinin dengeli ve eşit olarak yayılmasına sebep olmaktadır. Enerjiniz yükseldiğinde kendinizi daha iyi hissedersiniz, dolayısıyla moraliniz de yükselmiş olur.

“Bilinçli Nefes” (Concious Breathing) kitabının yazarı Gay Hendricks Ph.D’nin de söylediği gibi “...Bir kalp hastasına ilk öğretilen şey sağlıklı nefes almak olmalıdır….”

Haberin Devamı

Kalpten bir bağlantı, her türlü krizin üstesinden gelir…

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU

Nefestr.com

Kaynak: Transformal Nefes Ders Notları, Budist Öğretiler