Sağlık Nefropati Nedir, Neden Olur? Nefropati Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nefropati Nedir, Neden Olur? Nefropati Tedavisi Nasıl Yapılır?

07.07.2022 - 14:32 | Son Güncellenme:

Nefropati rahatsızlığı böbrekler ile ilgili bir hastalık olarak bilinmektedir. Genel olarak kan şekerinin kontrol altına alınamadığı kişilerde oluşan böbrek hasarına nefropati denilmektedir. Nefropati böbrek yetmezliğine neden olan bir hastalıktır. Nefropati genetik yatkınlık ile ilgili kişilerde oluşabilen bir rahatsızlıktır. Nefropati nedir ve neden olur? Nefropati tedavisi nasıl yapılır tüm bilgileri sizler için derledik.

Nefropati Nedir, Neden Olur Nefropati Tedavisi Nasıl Yapılır

Nefropati kan şekerinin dolaylı olarak diyabet rahatsızlıklarının böbrek yetmezliği ile sonuçlanmasına neden olan hastalık olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

Nefropati Nedir? Neden Olur? 

Nefropati kan şekerinin kontrol altına alınamadığı kişilerde oluşan diyabet rahatsızlığının sonucu böbreklerde hasar meydana gelmesine denilmektedir. Nefropati börek rahatsızlıklarının yanında böbrek yetmezliği ile de sonuçlanabilmektedir. 

Nefropati diyabet hastalarının yanı sıra diyabet rahatsızlıklarının genetik olarak bulunduğu kişilerde de olabilen bir böbrek hastalığı olarak bilinmektedir. 

Nefropati oluşumunda genetik faktörlerin yanı sıra diyabet rahatsızlığına neden olan sağlıksız beslenme ve diğer etkenler neden olmaktadır. Diyabetik nefropati oluşumu kan şekeri nedeni ile gerçekleştiği için temel olarak diyabet rahatsızlığını düzenlemek ve daha sonra nefropati tedavisi için ilaçlar kullanılması önerilmektedir. 

Haberin Devamı

Nefropati tedavi edilmesi gereken edilmediği durumlarda böbreklerde oluşan hasarın böbrek yetmezliği ile sonuçlanmasına neden olmaktadır. 

Nefropati Tedavisi Nasıl Olur? 

Diyabetik nefropati tedavisinde anti diyabetik ilaçlar kullanarak kan şekerinin kontrol altına alınması sağlanmaktadır. Nefropati tedavisinde kan şekerinin sıklıkla kontrol edilmesi ve gerekli albümin atılımına dikkat edilmesi takip edilmektedir. Nefropati tedavisinde kan şekerinin düzenlenmesi oldukça önemli olmaktadır.

Yazarlar