Yaşam Ölü sayısı 51 bin

Ölü sayısı 51 bin

23.05.2008 - 03:32 | Son Güncellenme:

Çin’deki depremin bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Yetkililer, resmi ölü sayısını 51 bin olarak açıkladı. 29 bin kişi kayıp, 300 bin kişi de yaralı

Ölü sayısı 51 bin

Çin’in Sezuan eyaletinde 12 Mayıs’ta meydana gelen 8 büyüklüğündeki depremin bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Hükümet sözcüsü Guo Weimin, depremde resmi ölü sayısının 51 bin 151 olduğunu açıklarken, 29 bin 328 kişinin hâlâ kayıp, 300 bin kişinin de yaralı olduğunu söyledi.
Felaket nedeniyle 5 milyon kişinin evsiz kaldığını kaydeden hükümet yetkilileri, 3 milyon 300 bin çadıra ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Felaket bölgesine şu ana kadar 400 bin çadır ulaştırıldığını aktaran yetkililer, uluslararası camiaya yardım çağrılarını yineledi.

Pandalara yardım
Yardım kuruluşları, uluslararası şirketler ve hayırsever kişiler Çin’deki depremzedelere para bağışı yapmaya devam ediyor.
Aralarında Nokia, McDonald’s, Wal-Mart ve Samsung’un da bulunduğu yüzlerce uluslararası şirketin depremzedelere bugüne kadar yaptıkları bağış miktarının toplam 245 milyon doları (yaklaşık 305 milyon YTL) bulduğu belirtildi.
South China Morning Post gazetesi, Yu Pang-lin isimli bir yardımseverin de, aralarında Bruce Lee’nin eski evinin de bulunduğu Hong Kong’daki 5 evi satışa çıkaracağını ve gelirini depremde zarar görenlere göndereceğini duyurdu. Lee’nin 60’lı ve 70‘li yıllarda yaşadığı evin 13 milyon dolara satılması bekleniyor.
Depremin ardından açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalan pandalar için de deprem bölgesine tonlarca bambu, soya tohumu, yumurta, elma ve süttozu ulaştırıldığı bildirildi.

Yazarlar