Total Vücut Şekillendirme ve Kök Hücrenin Etkisi

Son zamanların yükselen trendleri arasında Total Vücut Şekillendirme uygulaması yer alıyor. Total Vücut Şekillendirme benim en fazla uyguladığım ve gerçekten yaparken de en fazla zevk aldığım ve sanatımı sergileyebildiğim bir cerrahi olduğunu söyleyebilirim.

Şimdi size Total Vücut Şekillendirmenin ne olduğunu, nasıl yapıldığını anlatacak ve özellikle instagram hesabımda sorulan sorulardan derlediğim bir yazı yazmaya gayret edeceğim.

İlk soru şu olsun:

Total Vücut Şekillendirme nedir?

Total Vücut Şekillendirme bedendeki yağların yer değiştirilmesi suretiyle yapılan, özellikle bel, kalça, göbek ve bacak bölgesini kapsayan bir cerrahi uygulamadır. Aslında özetle fazla olan yağları alıp, hacim kazanmasını istediğimiz diğer alana transfer ediyoruz. Olan yerden, olmayana taşıyoruz diyebilirim.

Haberin Devamı

Söz gelimi karnınızdaki yağlardan mutsuzsunuz, belinizi kalın buluyorsunuz fakat aynı zamanda kalçalarınızın da ufak ve sönük olduğunu düşünüyorsunuz diyelim. Tüm bu fazlalıkları toparlayıp, kalçalarınıza, yağın transferini gerçekleştirebiliyoruz.

Total Vücut Şekillendirme nasıl yapılır?

Liposculpture uygulaması ile bunu yapıyoruz. İnce uçlu kanüllerle yağ fazlalıklarınız öncelikle çekiliyor. Cihazın ucundaki titreşimli mekanizma, bedendeki yağı toplarken, aynı zamanda şekil vermemizi de sağlıyor. Belinizi inceltirken ya da göbeğinizi alırken, bu cihaz sayesinde karın kası kontürü yapma şansını elde ediyoruz. Kısaca dümdüz şekli olmayan bir bel ve karın yerine, kıvrımları olan, girintisi çıkıntısı olan, muazzam bir görüntü elde ediliyor.

Toparlanan bu yağların hepsi hava almayan bir cihazın içine düşüyor, amacı yağların içindeki kök hücrelerin yaşamına olanak sağlamak. Ardından bu yağlar ameliyathaneden hiç çıkarılmadan, anında santrifüje girerek su ve gereksiz içeriğinden ayrıştırılır ve saf kök hücre kolonisi elde edilir. İşte bu noktada hacim verilmesi istenen bölge neresiyse, oraya transfer sağlanır.

Teknoloji ne düzeyde?

Yağ transferi yaklaşık 10 seneden fazla bir süredir yapılıyor ancak son yıllarda popülerliği arttı zira kullandığımız kök hücreden zengin hale getirme, ameliyathaneden çıkarılmadan hemen oracıkta saflaştırma işleminin yapılabiliyor olması yağ transferlerinin geçmişte olduğundan daha sorunsuz ve dayanıklı bir şekilde nakledilmesini sağlıyor. Bu teknikler kullanılarak elde edilen yağ transferi içeriği, kök hücrelerin hayatta kalmasını sağlar ve ömrünü uzatır ve daha pürüzsüz bir sonuç verir. Kısaca bu oldukça saflaştırılmış kök hücreler ve dahası az miktarda yüksek yoğunluklu kök hücre demektir. Bu rejeneratif tip hücreler sadece dokuları doldurmakla kalmaz, aynı zamanda dolaşımı da arttırırlar.

Haberin Devamı

Kök hücrenin faydası nedir?

Bu denli dikkat ediyoruz, tıpkı bir bebeğe bakıyormuşçasına, hassasiyet içinde yağları ayrıştırıyoruz. Sebebi ise aslında çok basit:

1- Yaşayan kök hücre, yeni transfer edildiği alanda yaşamına devam eder yani ömür boyu size eşlik eder. Yani erimez, kaybolmaz, sizinle yaşlanır.

2- Nakledildiği alanda kan dolaşımını artırdığı için, cilt tonunda muazzam bir gençleşme olur. Cilt eskisine nazaran daha canlı ve parlak olur.

Haberin Devamı

3- Herhangi bir dolgu maddesi yerine kendi yağınız ve kök hücreniz kullanıldığı için dolguların oluşturabileceği kompikasyon ya da alerji gibi bir durum söz konusu değildir. Kısaca kendi yağınız olduğu için, alerjik reaksiyon veya vücudunuz tarafından dokunun reddedilmesi gibi bir endişeye gerek yoktur

Unutmayın yaşlanmaya ve normalde olduğu gibi hacim kaybetmeye devam edecektir ancak işlem temelde kalıcı olacaktır.

Yağ transferi pahalı mı?

Yağ transferi evet, dolgu maddelerine kıyasla daha pahalıdır. Bununla birlikte, eğer hesap yaparsanız, uzun vadede yağın dermal dolgulardan daha maliyetli olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca zaten burada yaptığımız işlem az evvelde değim gibi sadece hacim kazandırmak değil. Hem kontür, hem hacim, hem de istenilmeyen yağdan uzaklaşma işlemidir.

En önemlisi, kalıcı bir şeyle uğraştığınızı unutmayın. Sonuçlar cerrahın yeteneklerine, yani sanatsal bakış açısına, bedeninize nasıl şekil verdiğine göre değişir. Tabii ki ayrıca kök hücreleri toplaması, ayrıştırması, nakli ve en önemlisi hastanın çıkan sonuçtan son derece memnun ve uzun süreli memnuniyet yaşaması birincil kuraldır.

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com