Çekici yanaklara kavuşmak ister misiniz?

Yanak estetiği yanakların daha dolgun, çekici ve görsel görünmesi amacıyla yapılan bir dizi estetik prosedürden oluşuyor. Yanak estetiğinde elmacık kemiklerinin üzerine implantlar yerleştirilebilir, yağ dokusu veya yumuşak doku dolgu malzemeleri kullanılabilir veya elmacık kemiğine estetik müdahalelerde bulunulabilir. Yanak estetiği sıklıkla yüz germe, burun estetiği, boyundan yağ aldırma veya operasyonları ile birlikte gerçekleştiriyorum. Bu sayede yüzdeki denge, oran ve simetri sağlayarak daha genç ve güzel bir görünüm elde etmiş oluyorum.

Haberin Devamı

Yanak dikleştirme estetiği temel olarak iki şekilde yapıyorum. Silikon, genişletilmiş politetrafluoretilen (ePTFE) veya polietilen implantlar kullanılarak yüze görsel bir görünüm kazandırılabilir veya yağ dokusu, kollajen doku gibi yumuşak dolgu malzemeleri kullanılabilir. İmplant ile yanak dikleştirme operasyonu genellikle bir saatte tamamlanabilir veya daha kısa süren işlemler hastaların hastanede yatmasını gerektirmeyen basit prosedürlerdir. Operasyon genel anestezi veya lokal anestezi altında gerçekleştirilebilir. Plastik cerrah ağzın içinden küçük bir kesi yapar ve implant bu kesi içinden yanak derisinin altına yerleştirilir. Daha sonra pozisyonu düzgün bir şekilde ayarlanır. Operasyondan sonra hasta anestezinin etkisinin geçmesi için birkaç saat gözlem altında tutulur. Operasyon sonrasında hastaların yüzüne koruyucu bandajlar uygulanır. Şişme gibi sorunlar beklenen durumlardır, soğuk uygulama ve yardımcı uygulamalar ile kısmi olarak engellenir.

Dolgu malzemeleri ile yanak dikleştirme işlemi ise ameliyat gerektirmeyen bir operasyondur. Yağ dokusu transferi ile yanak büyütme operasyonu, yağ dokusunun vücudunuzun başka bir yerinden bir şırınga vasıtası ile alınıp başka bir yerine nakledilmesi prensibine dayanır. Yağ enjeksiyonları gibi kollajen enjeksiyonlarında da yanağa gerekenden bir miktar fazla doku nakledilir. Çünkü nakledilen bu dokular organik olduğundan, zamanla bir miktar küçüleceklerdir.

Yanak estetiği hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Plastik Cerrahi doktorunuza başvurunuz. Doktorunuz yüzünüzün yapısına göre, nasıl bir yöntem uygulanmasının doğru olacağını anlatacak ve size detaylı bilgi verecektir.

Haberin Devamı

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

facebook: guncelestetik

twitter: @burunsanati