Estetik cerrahi ve sosyal medya

Günümüzde sosyal medyanın gücünü göz ardı etmek mümkün değil. Bu yüzden bir plastik cerrah olarak estetik cerrahi ile ilgili bilgi paylaşabildiğim yerlerden biri de sosyal medya adreslerim. Her zaman burun estetiği, göğüs büyütme vs yaptırmak istemiş ama korkularını yenememiş olanlar, aklındaki sorulara uzman görüşü isteyenler gibi daha sayabileceğim pek çok sayıda bilgi alışverişi gerçekleştiriyoruz.

Estetik operasyonları küçümseyip cerrahi müdahale olduklarını unutmayın

Estetik operasyonlar diğer branşlara göre çoğunlukla aciliyeti olmayan işlemlerdir. Kişinin kendini iyi hissetmesini sağlamak kimi zaman operasyonun bile kendinde önemli olabilir. Ancak estetik operasyonları hafife almamak gerekir. Hepsinin birer cerrahi bir işlem olduğunu unutmamak gerekir. Sosyal medyada kafasına göre bilip bilmeyen herkes birşeyler yazma ya da yorum yapma merakı taşıdığında kimi zaman en hassas konuları bile görmezden gelerek, istediğini paylaşma özgürlüğünü hissediyor. Günümüz koşullarında bunu anlamak mümkün ancak kimi zaman dozu kaçıranlar da olmuyor değil. Bazı hastalarımızın estetikten öte başka hastalıklar için de operasyon yaptırmış olabileceği kimsenin aklına gelmiyor. Hassasiyetlerimizi nerede bıraktık bilmiyorum..

Haberin Devamı

Tüm bu estetik ve medikal bilgilerin nereye kadar sosyal medyada paylaşılmasının doğru olduğu, sınırın nerede bitmesi gerektiği tartışılır. Şimdi daha iyi anlıyorum ki yapılan bu araştırmalar sosyal medyanın estetik dünyası hakkında kendi kriterlerini çoktan ortaya koymuş.

Güzelliğin bitmek bilmez bir tutku olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Kadınların kusursuz güzelliğin peşindeki arayışları sosyal medyanın bilinçaltını zorlayıcı baskısı kişiyi ister istemez rekabetin ortasına atıyor.

Her ne estetik yaptıracak olursanız olun sosyal medyanın size zorladığı güzellik kriterleri içinde boğulmayın. İnsanların her yaptığı yoruma inanmayın. Son kararı siz verin. Birkaç uzmana danışın. Beklentilerinizi gerçekçi tutun. Trendlere kapılmayın. Sosyal medyayı eğlenmek için kullanın, hayatınızın odak noktası haline getirmeyin.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalınız,

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

twitter: @BurunSanati

facebook: guncelestetik