Önleyici Botoksla Yaşlanmayı Geciktirin

Son yıllarda tüm dünyada özellikle gençler arasında önleyici botoks tedavisi giderek yaygınlaşıyor. Aşırı mimik kullanımına bağlı olarak gençlerde de erken yaşlarda ciltte çizgi ve kırışıklıklar oluşabiliyor. Yirmili yaşların başından itibaren gençler ciltlerinin hiç deforme olmasına izin vermemek için önleyici botoks enjeksiyonuna başvuruyor.

Önleyici botoks ile kırışıklar henüz oluşmaya başlamadan engellenebiliyor. Böylece kırışıklıklar oluştuktan sonra uygulanan tedaviden çok daha etkili sonuçlar alınabiliyor. Yirmili yaşlardaki sahip olunan cilt olduğu gibi uzun yıllar kırışıklıklara karşı koruma altına alınabiliyor.

Haberin Devamı

Önleyici botoks tedavisinin sağladığı avantajlar

Botoks enjeksiyonu tedavisi ile kırışık tedavisi kişilerde 5 ile 10 yaş arasında bir gençleşme sağlar. Bu nedenle botoks enjeksiyonuna başlanan yaş tedavinin sonuçları üzerinde oldukça etkilidir. Genellikle kırışıkların ilk görülmeye başlandığı yaşlarda kişiler botoks enjeksiyonu tedavisine başlıyor. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de 5 ila 10 yıl gibi bir geri dönüşüm sağlıyor. Ama yirmili yaşların başına döndürmede etkili olmuyor.

Önleyici botoks enjeksiyonunun özelliği nelerdir?

Önleyici botoks enjeksiyonunun en önemli özelliği minimal doz kullanımı yapılabilmesidir. Kişinin yüzü zaten gergin olduğu için botoks yaptırdığı hiç belli olmaz. Cilt yirmili yaşlardan itibaren koruma altına alınır. Önleyici botoks öncellikle sinema sanatçıları, şarkıcılar, fotomodeller arasında çok daha yaygındır. Ardından güzelliğine düşkün olanlar, cildini erken yaşlardan itibaren koruma altına almanın önemini fark edenler önleyici botoksa daha fazla talep gösteriyorlar.

Önleyici botoks nasıl uygulanır?

Önleyici botoks uygulamasından önce kişinin çeşitli açılardan yüksek çözünürlüklü fotoğrafları çekilir. Mimik hareketleri muayene sırasında ayrıntılı bir şekilde analiz edilir. Kişinin en fazla kullandığı mimik hareketleri tespit edilir. Erken kırışıklığa neden olabilecek mimikleri minimal dozda botoks enjeksiyonu uygulanarak hareketi kısıtlanır. Bu kısıtlama mimik hareketini tamamen dondurmaz, sadece o mimiğin çok sık kullanılmasını engeller. Böylece cildin erken kırışması önlenmiş olur. Kişi uzun yıllar boyunca yirmili yaşlarındaki görünümünü rahatlıkla koruyabilir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel ÖZTÜRK

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah

www.guncelozturk.com

Haberin Devamı