Siz de bir star gibi görünebilirsiniz..

Sinema, müzik ve sanat dünyasının önde gelenleri, moda ve saç stilleri konusunda çok uzun yıllardır trendleri oluşturuyorlar. İnsanlar bir yıldızın stilini gördükten sonra birçoğu onun gibi giyinmeye, onun gibi görünmeye çalışıyor. Ancak son yıllara kadar bu durum yalnızca elbise ve saç şekilleri ile sınırlıydı. Peki bir yıldızın fiziksel görüntüsü kopyalanabilir mi? Bu sorunun yanıtı sizi şaşırtabilir.

Dünyada birçok insan estetik operasyon olmak istiyor. Plastik cerrahların yakın tarihte yaptıkları bir ankete göre Estetik cerrahi geçiren kişilerin yarısına yakını istedikleri özellikleri ünlü bir ismi örnek vererek anlatmaya çalışmış. Bu da demek oluyor ki aslında bu kişiler bahsettikleri ünlü kişilere benzemek istiyorlar.

Haberin Devamı

Peki estetik cerrahi sizi bir yıldızın görüntüsüne benzetebilir mi?

Evet ve hayır. Birçok yetenekli plastik cerrah gerçekten sanat eseri işler ortaya koyabilse de yapabileceklerinin bir limiti vardır. Bir hasta Angelina Jolie’nin dudaklarını veya Jennifer Lopez’in kalçasını örnek gösterdiği zaman plastik cerrahın üzerinde çalışabileceği çok güzel ve kesin bir tema vermiş olur. Ancak bu tip durumlarda amaç hastanın isteğini olabildiğince yerine getirmektir. Çünkü genellikle tamamen aynısını yapmak mümkün olmayacaktır. Sonuçta ameliyat veya işlem sırasında kullanılan dokular hastanın dokularıdır ve bu dokuların elverdiği ölçüde, plastik cerrah elinden geleni yapar. Bu dokular yaşayan ve işlev gören dokular oldukları için çoğu durumda basitçe dokuları çıkarmak veya eklemek mümkün olmayabilir. Her eklenen doku yeterli kan dolaşımına sahip olmalı, enfeksiyonlardan koruyacak ve vücut sıcaklığını sürdürebilecek kadar kalın olmalı ve ameliyat izleri saklanabilmelidir. Basit olarak söylemek gerekirse bacaklarınızın temel yapısı Beyonce gibiyse, bir plastik cerrah size Beyonce’un bacaklarını verebilir.

Estetik operasyonların her birinde gerçekçi hedeflere sahip olmak önemlidir. Her ne kadar estetik cerrah elinden geleni yapsa da bazı durumlarda hastanın isteklerinin gerçekleştirilmesi imkansız arzularıda olabilir.

Haberin Devamı

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

email:

twitter: @burunsanati