Penis büyütme ameliyatı kimlere yapılır?

Penis büyütme ameliyatı ile ilgili yanlış anlaşılan o kadar çok nokta var ki hangisini yazayım şaşırıyorum. Bence ilk yanıtlanması gereken soru "bu ameliyat kimlere yapılmalı?" dır.. Aslında genel olarak bu yanlış anlamalara kullanılan terimler yol açıyor. Mesela uzatma sırasında kestiğimiz meşhur "asıcı bağ" penisi aslında asmadığı gibi, penis büyütme ameliyatı da aslında "küçük penisleri büyütme ameliyatı" değildir!. Ameliyatın adı çok büyük yanlış anlamalara yol açıyor. Penis büyütme ameliyatında uzatma yaparken aslında yaptığımız şey, leğen kemiğinin önünde, penisin aşağıdan yukarı çıkan ve dışarıdan görünmeyen kısmını dışarı kaydırmaktır. Yani resmen "elimizdeki malzemeyi" kullanıyoruz. Dışarıdan bir parça eklenmiyor penise. Bu yüzden şunu kural olarak söyleyebiliriz: "Penisin kendi cesameti ne kadar büyükse, ameliyatta elde edilen uzama da o derece büyük olur". Yani, ameliyatta elde edilebilecek büyüme, penisin kendi büyüklüğü ile orantılıdır. Ne kadar küçük penis, o kadar az büyüme!

Haberin Devamı

Anlayacağınız, bu ameliyat, aslında "küçük penisleri büyütme ameliyatı" değildir! "Normal ve büyük boylardaki penisleri daha büyük hale getirme" ameliyatıdır!

"Ameliyatın sonunda cetvelle ölçmeye gerek kalmayacak şekilde, gözle görülür uzama olur"

Bakın, bu ameliyatın ne kadar yanlış anlaşıldığı ile ilgili enteresan bir anımı anlatayım. Daha bir ay önce yaşanmış bir olay. Katıldığım bir genital estetik kongresinde (kongredeki tek plastik cerrah bendim!) bir üroloji uzmanı sunum yaptıktan sonra bir üroloji hocası (profesör) söz aldı ve şunları söyledi: "Bu ameliyatla peniste büyüme sağlanabileceğini hiç sanmıyorum. Olsa olsa göz yanılmasıdır. Hem bu ameliyat neden penis boyu normal kişilere yapılıyor ki; penisi küçük, büyütmeye ihtiyacı olan kişilere yapılmalı!" Neresini düzelteyim? Hocanın söylediklerinin tümü yanlış idi. Ameliyatın sonunda cetvelle ölçmeye gerek kalmayacak şekilde, gözle görülür uzama olur; yeter ki hastanın penisi ereksiyonda en az 9-10 cm olsun ve uzatma sırasında asıcı bağ usulüne uygun şekilde kesilsin. Uzamayı rahatlıkla fark edersiniz. Maalesef bu ameliyatın doğasını bilmeyen, pek tecrübesi olmayan cerrahlar bu üroloji hocası gibi düşünebiliyor ve ameliyatın küçük penisleri büyüteceğini düşünerek penis boyu kısa kişileri ameliyat ediyorlar. Hele bir de asıcı bağı "penis düşmesin" diye kesmiyorlarsa uzama falan olmuyor tabii (Not: asıcı bağ tam kesilse bile peniste düşüklük olmaz; bunu da not düşeyim). Kısa penisli kişilere asıcı bağı kesmeden uzatma yapmaya çalışmak hiç bir işe yaramaz. Böyle nafile çabalar yüzünden "ameliyatla penisin büyümeyeceği" gibi yanlış fikirler dolaşıyor ortalıkta.

Haberin Devamı

Zaman zaman kliniğimize yurtdışından siyahi hastalar başvuruyor. Bu hastaların ırksal özellikleri dolayısı ile penis boyu oldukça iyi oluyor. Bu hastalardan ilk ameliyat ettiğim hasta benim için değişik bir tecrübe olmuştu. Hastanın penis boyu zaten normalde 18-20 santim vardı ve ameliyat sonunda devasa bir uzama, kalınlaşma elde ettik. O ilk siyahi hastamda ameliyatın sonunda şöyle bir geri çekilip "duruma" şöyle uzaktan bir baktım. İlk aklıma gelen şu oldu: "Resmen penis, penislikten çıktı; yılan oldu!"

Haberin Devamı

"Ne kadar büyük penis, o kadar iyi uzama!"

Bu ameliyatı küçük penisleri büyüteceğini sanarak kısa penisli kişilere yapmak hatadır. "Eldeki malzeme kullanılarak; penisin kendi dokusu, araya bir şey katılmadan, sadece kendi dokusu dışarı kaydırılarak uzatma sağlandığından" ameliyatı yaptığınız hastanın penisi ne kadar iri ise uzama da o kadar iyi olacaktır. Ne kadar büyük penis, o kadar iyi uzama!

Bu noktada şöyle bir soru sormak lazım: "Penis büyütme ameliyatını kimlere yapmalı, kimlere yapmamalı; kimler mutlaka olmalı, kimler kesinlikle olmamalı?

Bence hastaları 3 grupta değerlendirmek lazım. Benim fikrim şöyle:

1) Penis boyu ereksiyonda 8 santimin altında olan kısa penisli ve 5-6 santimin altında olan mikropenisli hastalar : Bu hastalar uzatma ameliyatından pek fayda görmezler. Eldeki penis boyu kısadır, bu yüzden uzatma da milimetreler seviyesinde olacaktır. Bazı cerrahlar "penis büyütme ameliyatı"nı ismi yüzünden "penisi küçük hastalara" uygulandığını sanarak bu hastaları ameliyat etmekte, sonuç alamayınca da "bu ameliyatla penis büyümüyor" şeklinde yanlış bir kanıya varmaktadırlar. Penisi bu derece kısa hastalar ancak kalınlaştırmadan fayda görebilir. Ameliyat için başvuran bu hastalara durumları net olarak anlatılmalıdır; hastaya uzama vaad edilerek boşuna umut verilmemelidir. Bu hastaların bazısı depresyonda olup "intihar etmeyi düşünüyorum" şeklinde söyleniyor. Bir kongrede mikropenisli hastaları ameliyat etmediğimi söylediğimde bir hocamız "Neden? Bu hastalar ne yapsın? Ben kabul ediyorum ameliyat için.." demişti. Bence çok yanlış bir tutum. Zaten psikolojisi berbat bir hastaya boşuna umut verip bir sonuç elde edemezseniz, hasta dediğini yapıp intihar edebilir gerçekten. Bence mikropenisli hastalara önerilebilecek başka, mantıklı bir çare var; uzak doğulu bir gelin bulmak. Her ırkın kadını-erkeği birbiri ile uyumludur. Siyahi erkeklerde penis uzundur, çünkü siyahi kadınların kalçası iridir. Penisin o kalçanın arasından uzanıp vajene erişmesi için uzun olması gerekir. Uzak doğulu sarı ırkta ise erkeklerin penis boyu kısadır, çünkü kadınların vücut yapısı minyondur, kalça yoktur. Bu yüzden mikropenisli bir erkek, Uzak Doğulu bir kadını tatmin edebilir, mutlu bir evlilik yapabilir.

2) Penis boyu normal boyutların alt sınırında olan hastalar: ülkemiz için normal penis boyu 9-18 santim arası kabul ediliyor. Bu aralığın alt sınırında olan hastalar var (penis boyu 9-10 santim). Bunlar mikropenis değil ama normal boyutların da alt sınırındalar. Bu hasta grubu için "mutlaka ameliyat olmalısınız" diyorum; çünkü bu hastalar ameliyattan fayda görürler. Ortalama 2 santim civarında uzama elde edilir. Uzatma için başka şansları da yoktur. Bu yüzden bu şanslarını kullanıp ameliyat olmalarını tavsiye ediyorum.

3) Penis boyu "iyi" hastalar: Şayet hastanın penis boyu 10-12 santimden büyükse bu penis boyu ile hasta cinsel hayatında hiç bir sıkıntı çekmez. Gerçi insanımız hep yetişkin filmlerinde siyahi erkekleri görüp daha büyük olmasını istiyor ama bence bu çok yanlış bir düşünce. Bizim ırkımız için de kadın-erkek arasındaki uyum önemlidir. Bırakın siyahi insanları; onlar kendi aralarında uyumlu. Bizim insanımız içinse 10-18 santim arası penis boyu son derece yeterlidir. Daha uzun penis sorun bile yaratabilir. Bir örnek vereyim. Bir gün, bir arkadaşım beni aradı ve bir sorunları olduğunu söyledi. Eşi ile birlikte sorunu şuymuş; cinsel ilişki sırasında hiç bir pozisyonda rahat edemiyorlarmış. Daha ayrıntılı sormama rağmen hep bu şekilde muğlak cevaplar verdi. Ben sorunun ne olduğunu anlamadım. Bana ereksiyonda bir fotoğraf göndermesini rica ettim. Gönderdiği fotoğrafta gördüm ki penis boyu ereksiyonda 20 santim civarında. Sorun, penisin aşırı uzun olması idi. Böyle olunca penis tam olarak vajene yerleşemiyor, kadın ile erkek arasında köprü gibi kalıyor; çiftin yakınlaşmasına engel oluyor. Görüldüğü gibi penisin fazla uzun olması da iyi değil. Sonuçta penis boyu "iyi" hastalarda penis uzatma ameliyatı yapmak şart değildir. Aslında kişi her şekilde cinsel ilişki ve kadını tatmin etmek adına yeterlidir; ama daha iyi olsun istenirse işte uzatma ameliyatı asıl bu hastalarda işe yarar. En az 2 santim olmak üzere, bazen 3, bazen 4 santim uzama elde edilir. Yani bu hasta grubunda ameliyat şart değildir ama yapılırsa iyi sonuç alınır.

Özetlersem:

1) Penis 8 santimden kısa ise penis uzatma ameliyatını tavsiye etmiyorum ama kalınlaştırma yapılabilir.

2) Penis normal boyutların alt sınırında ise (ereksiyonda 9-10 santim) hastanın mutlaka ameliyat olmasını öneririm; çünkü penis büyütmeye ihtiyacı vardır, ameliyattan fayda görür ve zaten ameliyattan başka bir çaresi de yoktur. Bu yüzden mutlaka ameliyat olmalarını öneririm. İki santim civarında uzama olur. Bu az bir miktar değildir, kalınlaştırma da yapıldığından peniste tatmin edici büyüme olur.

3) Penis boyu normal sınırlardaki hastaların (ülkemiz için 12-18 santim arası) penis boyu aslında cinsel ilişki için yeterlidir. Diğer yandan uzatma ameliyatı için de çok uygundur, ameliyatla uzatma bariz şekilde elde edilir; 2-4 santim uzama sağlanır. Bu hastaların penis boyu için ameliyat olmaları şart değildir ama ameliyat olurlarsa çok iyi sonuç alınır.

Op. Dr. Oytun İdil

oytunmd@gmail.com

www.peniscerrahisi.com