Vajina, insan vücudunun diğer dokularında olduğu gibi yaşla birlikte bir takım değişimlere uğramaktadır. Bu değişimlerden en belirgin olanı bağ dokusundaki kollajen ve elastin denilen iki proteinin sentezinin azalmasıdır. Bununla birlikte nasıl ki vücudun diğer bölgelerinde (yüz, kol vs.) sarkmalar ve gevşemeler oluyorsa vajina dokusunda da yaşla bir kollajen azalmasına bağlı gevşemeler olmaktadır. Ayrıca vajinal doğumlar, obezite, sigara kullanımı gibi sebeplerin eklenmesi ile vajinanın destek dokusu olan ve sıkılığını sağlayan bağ dokusu gevşemekte ve vajina genişlemektedir.

Haberin Devamı

Vajinal genişleme özellikle cinsel fonksiyon açısından sorun teşkil etmekte ve kadının kendine olan özgüveninde azalmaya sebep olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı vajina daraltma operasyonları kozmetik jinekolojinin ana konularından biri haline gelmiştir.

Vajinal daraltma işlemi cerrahi operasyon ile yapılabildiği gibi, ileri teknoloji medikal lazer sistemleri kullanılarakta cerrahi uygulanmadan yapılabilmektedir. Hasta için uygun olan yöntemin seçiminde yapılan jinekolojik muayene ciddi önem arz etmektedir. Muayene sonucuna göre tedavi şekli cerrahi veya lazer olarak belirlenir.

Lazerle vajinal daraltma

Lazer uygulanarak yapılan vajinal daraltma işlemi, ağrısız, konforlu ve kısa süreli bir işlemdir. Hastanın anestezi almasına ve hastanede yatmasına gerek kalmamaktadır. Hasta işlem sonrası günlük işlerine devam edebilmektedir. Doğru yapıldığı zaman uygun hastalarda oldukça etkili bir yöntemdir.

Cerrahi vajinal daraltma

Cerrahi vajinal daraltma, genel anestezi altında yapılan ve vajen dokusunun bir kısmının çıkarıldığı bir operasyondur. Operasyon sonrası belirli bir iyileşme süresi gerekmektedir.

Vajinal daraltma işlemleri, kadının sağlıklı bir cinsellik yaşaması ve kendine olan özgüvenini sağlaması için tüm dünyada yaygın olarak yapılan medikal prosedürlerdir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Op. Dr. Tamer Gültekin

http://www.drtamergultekin.com/