Terörist bir grubun Beyaz Saray'a saldırmasını konu alan 'Kod Adı Olympus' Amerikan halkının 11 Eylül'den bu yana yüzleşmek istemediği korkularını gün yüzüne çıkarıyor

Olympus Has Fallen: Kod Adı Olympus

Amerikan Başkanı Benjamin Asher(Aaron Eckhart), Güney Kore Başkanı ve ekibini Beyaz Saray'da ağırlarken kimliği belirsiz bir uçak hava sahasını ihlal eder.

Gizli servis elemanları prosedür gereği başkan ve misafirlerini hemen sığınağa götürerek güvenliği sağlar. Peşindeki iki jetten kurtulan uçak, Beyaz Saray'ı ateş altına alır. Bu sırada teröristler karadan da saldırıya geçer. Sığınakta gelişmeleri takip eden Başkan Asher, Güney Kore Başkanı'nın korumaları tarafından rehin alınır. Korumalar esasında birer teröristtir ve bazı istekleri vardır. Talepleri yerine getirilmezse Amerikan başkanı öldürülecektir.

Haberin Devamı

Pentagon, nasıl karar alacağını tartışırken, Asher'in eski koruması Mike Banning(Gerard Butler) bir yolunu bulup, artık harabeye dönmüş olan Beyez Saray'a girer. Tek amacı Amerikan başkanını kurtarmaktır.

Amerika'nın simgeleri yıkılıyor

Terörist bir grubun Beyaz Saray'a saldırmasını konu alan 'Kod Adı Olympus', Amerikan halkının 11 Eylül'den bu yana yüzleşmek istemediği korkularını gün yüzüne çıkarıyor ve soruyor: Eğer Beyaz Saray ateş altına kalır ve başkan rehin alınırsa ne yaparız?

Yalnız bir kişinin rambo misali koskoca Beyaz Saray'ı kurtaracağına inanmak izleyenleri zorlayacak olsa da Amerika'yla özdeşleşen simgelerin yıkılması, yakılması, bombalanması terörizmin neler yapabileceğini gözler önüne seriyor. (Dünyanın en yüksek dikilitaşı olan Washington anıtı bir uçağın çarpmasıyla yerle bir oluyor. Beyaz Saray kurşun yağmuruna tutuluyor. Amerikan bayrağı delik deşik ediliyor ve paçavra gibi yere atılıyor.) Beyaz perdeye yansıyanlar kurmaca da olsa, Amerika'nın bir gün bu tür bir saldırıyla yüzleşmeyeceği garantisini kim verebilir!

Aksiyona bağlı hatalar

Film baştan sona aksiyonla harmanlandığı için gözden kaçan ayrıntılar bazı sahnelerde adeta tavan yapıyor. (Patlama sahnelerinde havaya uçan adamların üzerindeki teller görünmüyor ama adamlar fizik kurallarına aykırı bir şekilde havada asılı kalarak uçuyor. Teröristler Beyaz Saray'daki tüm gizli servis elemanlarını kuş gibi avlarken Gerard Butler hiçbir yerinden vurulmadan o kadar adamı cehenneme gönderiyor. Beyaz Saray'ın bazı yerlerde maket ve bilgisayar efektleriyle oluşturulduğu çok belli oluyor.)

Haberin Devamı

70 milyon dolara mal olan film, tüm dünyada 130 milyon dolar hasılat elde ederek beklenen gişeyi sağlayamadı. Böylece hemen hemen aynı konuyu işleyen Roland Emmerich'in yönettiği 'White House Down'u da tehlikeye attı. Bakalım hangi film gişenin galibi olacak?