Yine kötülerle savaşan Demir Adam, içsel bir yolculuğa çıkarak aklındaki soru işaretlerinin cevabını arıyor. Özel efektlerin su gibi aktığı filmde süper kahramanımız intikamını alıyor

Yine kötülerle savaşan Demir Adam, içsel bir yolculuğa çıkarak aklındaki soru işaretlerinin

cevabını arıyor. Özel efektlerin su gibi aktığı filmde süper kahramanımız intikamını alıyor

Iron Man 3- Demir Adam 3

Suçluların korkulu rüyası Tony Stark(Robert Downey Jr.), artık geldiğini bir türlü göremediği bir düşmanla karşı karşıya kalır. Biyolojik olarak değişime uğrayıp, süper güçlere sahip olan insanlar Demir Adam'a savaş açar. Bu savaşta evini ve sevgilisini kaybeden Stark, zekâsı ve içgüdüleriyle hayatta kalmayı başararak uzun zamandır kafasını kurcalayan bir sorunun da cevabını aramaya başlar: Kahraman kimdir ve kime denir?

Haberin Devamı

Yaratıcılık bitmiş!

1968 yılında "The Invincible Iron Man" çizgi romanıyla süper kahramanlardan biri haline gelen Demir Adam, serinin üçüncü filminde de üzerine yüklenen misyonu yerine getirerek, kötülerle savaşmaya devam ediyor. Marvel'in son yıllardaki en iyi seri yapımlarından olan 'Demir Adam' maalesef son bölümde aynı başarıyı gösteremiyor. Bunun en büyük iki nedeni eldeki senaryo ve yönetmen seçimi. Hikâye kahramanın kendini sorgulaması ve korkularıyla yüzleşmesi üzerinde dönüp, duruyor. Yani kısaca dram. Bir iğneyle kaybettiği uzuvlarını(el, bacak, kol)geri kazanan insanların Demir Adam kadar güçlü olup, ona kafa tutmasıyla aksiyon da başlıyor. Ama bu aksiyon üzerinde çok düşünülmemiş. Ne yapalım, evleri havaya uçuralım! Ne yapalım, helikopter patlatalım! Varsa yoksa özel efektler, özel efektler, özel efektler... (Demir Adam 2'deki Monaco F1 yarışını ve kötü adamın yarışı baltaladığı sahneyi hatırlayın. Ortadan ikiye ayrılan F1 arabaları. Zekice yazılmış bir senaryo vardı. Ama, son bölümde böyle tek bir sahne bile yok.)

Tadı ve tuzu kaçmış

Kaldı ki Robert Downey Jr., Demir Adam kostümüyle neredeyse yok gibi. Zaten Demir Adam kostümünü de filmde giymeyen de kalmıyor. Bir de ilk bölümde büyük bir zahmet isteyen kostüm, serinin ikincisinde küçük bir çantaya kadar girmişti. Şimdi ise kendi başlarına parça parça hareket ederek kullanıcısını bulan bir hale getirilmiş. Yani saklambaç oynasanız sizi hemen bulur! Serinin üçüncü bölümünde yönetmenliği Shane Black, Jon Favreau'dan devralıyor. Ama, filmin ruhunu bile hitap edemiyor. Müziklerin kullanımı berbat. İzleyenler asla gaza gelmiyor. Kahramanla özdeşleme yok. Filmin içine bile giremiyorsunuz! Kahramanı olmadığınız içinde Demir Adam'ın tadı ve tuzu kaçıyor.

Haberin Devamı