Yaşanmaz hale gelen dünyanın kaderini değiştireceğine inanan Jack, önüne çıkan her engeli geçmeye çalışırken bazı seçimler yapar...

Yaşanmaz hale gelen dünyanın kaderini değiştireceğine inanan Jack, önüne çıkan her engeli geçmeye çalışırken bazı seçimler yapar...

Oblivion

60 yıl önce dünya büyük bir saldırıya uğrar. Bu saldırıdan insanoğlu galip çıkar ancak dünya yaşanmaz bir yer haline gelir. Ve insanlar yavaş yavaş doğup, büyüdüğü şehirlerden ayrılıp, başka bir gezegende yaşamak için koloniler kurmaya başlar. Geride kalanlardan biri olan Jack'in(Tom Cruise) görevi, bulunduğu yerin güvenliğini sağlamak ve pilotsuz uçakların bakımıdır. Bu uçaklar onları düşmanlarına karşı korumaktadır. Ve bu işi yaparken yanında bir çalışma arkadaşı vardır. Bir gün bir saldırıya mağruz kalırlar. Jack, neler olduğunu anlamak için bölgeye gittiğinde sağ kalan insanlar olduğunu fark eder. Fakat, robotların insanları öldürdüğünü görünce, bir karar vererek işini, kendini ve dünyadaki yerini sorgulamaya başlar.

Haberin Devamı

Sonun merakla bekleniyor

Her geçen gün felaket filmlerine bir yenisini ekleyen Hollywood en sonunda eli yüzü düzgün, akla ve mantığa uygun bir yapıma imza atmayı başardı. Görsel efektlere sırtını dayamadan dünyanın kurtarılmasına odaklanan filmde, Tom Cruise'un yaşadığı ikilem ve seçimlerine ağır verilmesi çok isabetli olmuş. Tabii ki aksiyon sahnelerinde özel efektler kullanılmış ancak bu hiç bir zaman 'Oblivion'un önüne geçmemiş. Böyle olunca da ortaya sonu merakla beklenen bir yapım çıkmış.

Fragmanlarına bakıp, baştan sona aksiyon izlemek isteyenlere ise kötü haberi şimdiden verelim. Film, kendine has bir durgunluğu sahip. Bu öyle bir durgunluk ki artık yerle bir olmuş dünya ile aranızda bir bağ olmuşmasını sağlayarak, kurtarıcının izleyenler olması amaçlanıyor. Böylece film 'Her insanın bu dünyayı kurtarması için seçimler yapması fikrini' ortaya atarak içi boş bilim kurgu yapımlarından sıyrılıyor.

Tom put gibi oynuyor

Her şeyin çok iyi düşünüldüğü filmde sadece Tom Cruise çok gereksiz duruyor. Çünkü yalnızlığı ve bastırdığı duyguları ne bakışlarıyla ne de duruşuyla sergiliyor. Put gibi bir oyunculuk sergileyen Tom, tam bir fiyasko. Yönetmen Joseph Kosinski ve yapımcılar sırf ismi var diye keşke Tom yerine daha gerçekçi oynayan bir oyuncu seçselerdi.

Haberin Devamı