Müzikal sahneleriyle Oscar ödül törenine damgasını vuran Sefiller'de Hugh Jackman, Anne Hathaway ve Russell Crowe namı değer Gladiator adeta şakıyor

Müzikal sahneleriyle Oscar ödül törenine damgasını vuran Sefiller'de Hugh Jackman, Anne Hathaway ve Russell Crowe namı değer Gladiator adeta şakıyor

Les Misérables- Sefiller

Yıl 1815 Toulon. Pranga mahkûmları arasında geçirdiği 19 yılın ardından mahkûm Jean Valjean (Hugh Jackman), suçlu işçilerden sorumlu Javert (Russell Crowe) tarafından serbest bırakılır. Valjean, kalacak yer ve iş bulmak amacıyla Toulon'dan Digne'ye gitmek için mücadele ederken, toplum tarafından dışlanmışlık duygusunu derinden yaşar. Ona sadece Digne Piskoposu Myriel nazik davranır. Ama hayata küsmüş olan Valjean, Myriel'in nezaketinin karşılığını, kilisenin gümüş şamdanlarını çalarak öder. Çok geçmeden yakalanıp geri getirildiğinde piskopos onu kurtarmak için polise hırsızlık yapmadığını söyler. Valjean, o andan itibaren hayatına yeniden başlamaya karar verir.

Haberin Devamı

Güzel ama etkileyici değil

Fransız edebiyatının en önemli yazarlarından Victor Hugo'nun Sefiller Romanı bu kez müzikal film olarak karşımızda. 42 ülkede, 21 dilde, 60 milyon kişinin sahnede izlediği oyunun sinema uyarlaması 27'nci yılında da yapımcıların iştahını kabartıyor. Yıkılan hayaller, karşılıksız aşk, fedakârlık, arınılan günahlar iyi oyuncular, etkileyici bir görsellikle beyaz perdeye taşınıyor. Ama müzikal sahneler izleyiciyi bölüyor.

Russell Crowe'un namı değer Gladiator'ün şakımasına alışamayabilirsiniz. Hikâye anlatılırken aralarda müzik girmesi daha bütünleyici olurdu. Keşke 'The Sound of Music' ya da 'Singin in the Rain' gibi yapılsaydı. Bu da 'The King's Speech- Zoraki Kral'ın Oscar ödüllü yönetmeni Tom Hooper'ın kendi seçimi. Ne demişler her koyun kendi bacağından asılır.

Üç Oscar almayı başardı

Sefiller 'en iyi yardımcı kadın oyuncu', 'en iyi ses mikyajı' ve 'en iyi makyaj ve saç' dallarında üç Oscar'ın sahibi oldu. Anne Hathaway'ın en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar'ını alması sürpriz değil. Hathaway verdiği kilolar ve kısacık saçlarıyla rolünün içine adeta girmiş.