Kaybettiği eşini bulmak için kelle avcısı olan Django'nun hikâyesini anlatan 'Zincirsiz' oscarlık oyunculuklarla etkileyici bir film...

Django unchained- Zincirsiz

Köle Django'nun(Jamie Foxx) eski efendileriyle olan şiddet dolu geçmişi onu ödül avcısı Dr. King Schultz'la (Christoph Waltz) karşı karşıya getirir. Schultz, katil Brittle kardeşlerin izindedir ve sadece Django onu ödüle götürebilir. Schultz, Django'ya Brittle kardeşlerin, ölü ya da diri, yakalanması durumunda onu özgür bırakma sözü verir. Zamanla avlanma becerilerini geliştiren Django, artık tek bir hedefe kilitlenmiştir: Uzun zaman önce köle ticareti yüzünden kaybettiği eşi Broomhilda'yı (Kerry Washington) bulmak ve onu kurtarmak. Django ve Schultz'un arayışları onları, 'Candyland'in sahibi Calvin Candie'ye (Leonardo DiCaprio) götürür. Ancak, Candie'nin güvenilir kölesi Stephen(Samuel L. Jackson) bu aykırı ikiliden şüphelenmeye başlar.

Haberin Devamı

Kan gölünde yüzmeye hazır olun

Sevdiği kadını kurtarmak için her türlü belaya balıklama atlayan bir adamın hikâyesini anlatan 'Django unchained- Zincirsiz', tipik bir Quentin Tarantino filmi. Kanın su gibi aktığı yapımda adeta bir kan gölünde yüzdüğünüzü hissediyorsunuz. Çatışma sahneleri ise tam bir görsel şölen.

Baştan sona western filmi gibi duran yapımın ana konusu aşk ve sevgi. Tarantino bu iki kelimeden yola çıkarak, yine biraz abartılı olsa da, doğası gereği vahşi olan insanoğlunun neler yapabileceğini gözler önüne seriyor. Böylece, Django, her türlü beladan 'eşine duyduğu bitmek tükenmek bilmeyen aşkı' sayesinde kurtuluyor.

'Zincirsiz'i izlenebilir kılan en önemli özelliği performanslarıyla harikalar yaratan oyuncuları bir araya getirmesi. Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio ve Samuel L. Jackson müthiş. Waltz'ın oscar almaması büyük bir hayal kırıllığı olur.

DiCaprio ise kötü rolde çok gerçekçi.

Böyle ölmeyi kimse hak etmez!

Filmin iki büyük sürprizi ise Django'yu ilk olarak 1966'da canlandıran Franco Nero ve Quentin Tarantino'nun konuk oyuncu olarak yer alması. Tarantino her filminde görünse de bu sefer durum biraz farklı çünkü hiç kimsenin ölmek istemeyeceği bir şekilde hayata gözlerini yumuyor.